sex hikaye

Ennio Morricone Budapesten

A filmzene atyja Nálunk

2004. április 7. - filmhu
Ennio Morricone Budapesten
A Volt egyszer egy Vadnyugat, A Jó, a Rossz és a Csúf,  a Volt egyszer egy Amerika, A Misszió, a Maléna című filmek zenéjének  legendás komponistája április 25-én a Sportarénában lép fel. A 75 éves mester a 87 zenészt számláló Győri Szimfonikusok, valamint neves külföldi szólisták, Gilda Buttà zongoraművész és Susanna Rigacci énekesnő közreműködésével koncertezik Budapesten.
A maestro, megkoronázva ezt a Magyarországon először létrejött zenei eseményt, saját műveit vezényelve vezeti be közönségét a filmzene csodálatos világába. A helyszínhez és a műsor eleganciájához mérten a színpadkép és a látványterv különleges, a hangzás és a vetítés technika magas színvonalú előadást ígér.
 
Ennio Morricone munkássága példaértékű, korszakalkotó.
A több mint 400 film, melyben közreműködött, méltán emeli őt a műfaj halhatatlanjainak sorába. Eddigi munkássága során két Golden Globe-díjat nyert 1986-ban és 1999-ben, továbbá öt alkalommal jelölték Oscar-díjra.
 
Ma is csodálattal figyeljük munkáját, s izgatott várakozással tölt el bennünket,
hogy első Nobel-díjas írónk, Kertész Imre Sorstalanság  című művének megfilmesítése (Koltai Lajos rendezésében) szintén a zeneszerző Ennio Morricone keze nyomát viseli magán.

A Sorstalanság a világ minden táján a legolvasottabb könyvek közé tartozik, így minden alkotó, aki részt vállal a Kertész Imre-regény monumentális (közel 2,7 milliárd forintos költségvetéssel, ezen belül is 920 millió forintos állami támogatással készülő) filmadaptáció elkészítésében, egyúttal a magyar kultúra presztízsének növeléséhez is hozzájárul.

Címkék

sportaréna , szakmanka emblema 2012