sex hikaye

Ez történt idén a Mostrán

Gyűjtőcikk

2008. szeptember 9. - Váró Kata Anna
Ez történt idén a Mostrán
Az idén Wim Wenders elnökölte Velencei Filmfesztivál zsűrije tarkább képet láthatott, mint az megszokott. Több amerikai, távol-keleti, kevesebb olasz film szerepelt, és a végére még egy magyar siker is született.
Ismét Velence
A Mostra versenyfilmjei - 1.

Mickey Rourke jutalomjátéka Aronofsky filmjében, egy nomád film Brazíliáról, O. márkiné történetének legújabb feldolgozása, Özpetek, Jonathan Demme, Barbet Schroeder, Miyazaki, Kitano és mások legújabb filmjei várják a 65. Velencei Filmfesztivál látogatóit, és küzdenek meg az Arany Oroszlánért.


65. Velencei Filmfesztivál
A Mostra versenyfilmjei - 2.

Az idei Velencei Filmfesztiválon Európát főleg a német, francia és persze az olasz film képviseli, Amerikából igen jónevű mezőny jön, Japán erős animációs különítménnyel megerősített hadtesttel érkezik, és az afrikai filmipar is visszatér a fesztiválok vörös szőnyegére. De lássuk egyenként, mit is láthat a fesztiválra ellátogató közönség - Rómában a fesztivál művészeti igazgatója, Marco Muller mutatta be a filmeket.
Velence
Megújult a Lido


A Burn After Reading önfeledt szórakozást kínáló képsorai előtt a matuzsálemi korú rendező Manoel de Oliveira rövidfilmje is ezt a változást hivatott tükrözni. A fesztivál ezentúl a jelenre figyel és fél szemmel a jövőbe tekint, a káprázat helyett pedig inkább a világunkat a maga kevésbé ámulatra méltó valójában tükröző alkotásokra hajt.

Velencei Filmfesztivál
Mostra: merészebb koncepciók

Úgy tűnik, beváltja ígéretét a fesztivál, miszerint a merészebb megközelítésű, egyedi és újszerű látásmódot tükröző alkotásokat kínál a közönségnek.
Velencei Nemzetközi Filmfesztivál
Mostra: A Távol-Kelet varázsa


Feltűnő, hogy idén az ázsiai filmművészetet főként japán alkotások képviselik a Mostra hivatalos versenyprogramjában. Arról, hogy versenybe való-e a három alkotás, lehet vitatkozni, az viszont biztos, mindhárom kiemelkedik az átlagosnak mondható programból. Papírkatona, Pankrátor
Mostra: zápor helyett díjeső


Hűsítő zápor helyett díjesővel zárt a 65. Mostra. Aronofsky pankrátora kiütéssel győzött. A papírforma nem, a Papírkatona, azaz ifj. Alekszej German űrhajósfilmje bejött a zsűrinek.
Az első Vacsora
Karchi Perlmann - magyar rendező, amerikai mentalitás


A velencei Mostrán a rövidfilmes szekcióban elismerő oklevelet kapott magyar film, a Vacsora producerével, a Filmsziget Kft. vezetőjével, P. Koltai Gáborral beszélgettünk. (A lead-kép Karch Perlmann önarcképe)

nka emblema 2012