sex hikaye

Fade In treatment pályázat

Határidő: január 15.!

2007. december 6. - filmhu
A Filmszemle során a Fade In Script Consulting és az újonnan alakult Magyar Forgatókönyvírók Egyesülete Filmíró Szakmai Napot rendez. Ennek egyik kiemelt programjaként alkotói szemináriumot és előadást tart Richard Kwietniowski brit forgatókönyvíró-rendező, egyetemi tanár. Az eseményhez kapcsolódóan a Fade In treatment pályázatot hirdet.

Jelentkezni szélesebb közönségérdeklődésre számot tartó nagyjátékfilm-ötlettel lehet. Műfaji megkötés nincs, de előnyt élveznek a nemzetközi szinten is érthető zsánertörténetek. Fontos a valamilyen szinten egyéni megközelítés, újszerűség, különlegesség, eredeti hang.

A pályázatra angol nyelvű, maximum 10 oldalas cselekményleírásokat várunk. A hangsúly a történet kifejtésén legyen, azaz nem szeretnénk olvasni karakterleírásokat (a szereplők személyisége a cselekményen keresztül bontakozzon ki) és dialógusokat.

Érdemes a fejlesztés korai fázisában lévő történettel jelentkezni, ugyanis három kiválasztott pályázó egyenként másfél órás konzultáción vehet részt a BAFTA-ról és Cannes-ból a legjobb elsőfilm díját elhozó Richard Kwietniowski rendező-forgatókönyvíróval január végén a Filmszemlén. Legtöbbet azok profitálhatnak egy ilyen beszélgetésből, akiknek filmterve még nem érte el végleges formáját.

A konzultáció eredményeként folytatódhat a történet további fejlesztése, melyhez a Fade In Script Consulting kreatív segítséget nyújt. A három filmterv közül a legjobb bekerül a jövő év első felében induló Fade In nemzetközi online forgatókönyves piactér prémium szekciójába, és így elérhetővé válik illetve kiajánlásra kerül számos nemzetközi filmes döntéshozó számára. Amennyiben az esemény újra megrendezésre kerül, az adott könyv szintén automatikusan bekerül a 2008-as Central European Pitch Forum mezőnyébe.

A pályázati díj 5.000 forint, melyért cserébe az összes pályázó kap egy rövid analízist a beadott filmtervről. Az analízis tartalmazza a filmötlet erősségeit, esetleges problémáit, illetve javaslatokat a továbbfejlesztés irányára.

A díjat a következő számlára kérjük fizetni: OTP - 11701004-20214047

A pályázatokat elektronikus formában várjuk az Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. címre. A pályázatnak tartalmaznia kell a legfeljebb 10 oldalas, angol nyelvű treatmentet, a pályázó nevét és elérhetőségeit, illetve a pályázati díj befizetését igazoló dokumentumot elektronikus formában.

A jelentkezési határidő január 15. A három résztvevő kiválasztása január 20-ig megtörténik, a treatment-analíziseket pedig január 25-ig küldjük ki az összes jelentkezőnek.

A pályázó filmtervek összes joga a pályázónál marad.

Itt kérdezz:
Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.Címkék

szkript , nevezesnka emblema 2012