sex hikaye

Felméri Cecília: Ugyanezekkel az emberekkel készíteném a következő filmemet is

Végtelen percek - interjú a rendezővel

2011. április 29. - filmhu
Felméri Cecília: Ugyanezekkel az emberekkel készíteném a következő filmemet is

Felméri Cecília kisfilmje apró, hétköznapi dolgokról, amelyek között talán van összefüggés. Az alkotás rendezőjét a 42. Magyar Filmszemle előtt e-mailben faggattuk.

filmhu: Miért pont ezt a filmtervedet forgattad le?


Felméri Cecília: Szerettem volna kipróbálni egy másfajta stílust, mint amit az első kisjátékfilmemnél, a Kakukk-nál kipróbáltam. Ez a film Szántai János A zélet című novellája alapján készült, és számomra az volt a kihívás, hogy a filmben sikerül-e létrehozni azt a hangulatot, amit a novellában lényegesnek éreztem. Sok mindent változtattam a cselekményben és a szereplők tekintetében az eredeti novellához képest, de azt hiszem, mindez szükséges volt ahhoz, hogy a film végeredményben ugyanarról szóljon, mint a novella – legalábbis számomra.

 

filmhu: Hogyan választottad ki a stábodat?


F.C.: A stáb összes tagjával most dolgoztam először, ezért ajánlások alapján. Hogy Réder György lesz az operatőr, az már a kezdetektől evidens volt, és sok mindenkit ő hozott, vagy ő ajánlott a stábba. Sztevanovity Sandra látványtervezőt többen is melegen ajánlották. Naszódi Katalin gyártásvezetőt szintén, őt gyakorlatilag a forgatás előtti utolsó héten „szereztük meg” és csodákat művelt. Ha lehetőség lenne rá, ugyanezekkel az emberekkel készíteném a következő filmemet is.

filmhu: Hogyan állt össze a költségvetés?

F.C.: A film támogatói: az MMKA, a Szülőföld Alap és a Sysplex. A Laokoon Film co-producerként felszereléssel támogatott.

Extra Info

Szinopszis

Egy nyári délután valaki lecseppenti magát kávéval, valaki galambot etet, valaki darazsat öl, valaki meghal, valaki menekül, valaki másol, valaki rádiót hallgat, valaki telefonál, valaki… És ezek közt talán van némi összefüggés.

filmhu: Mi volt a legjobb élményed a forgatás alatt?


F.C.: A profi stáb kényelme, hogy nem kellett szervezéssel foglalkozni, mint az előző filmemnél, hogy nyugodtan hagyatkozhattam a stáb szakértelmére, és mivel nem nekem kellett mindent átlátni, a színész szállításától a napi diszpóig, sokkal több időm maradt a filmen gondolkodni.

filmhu: Mi volt a legrosszabb élményed a forgatás alatt?

F.C.: Kifutottunk az időből és mivel nem tudtunk túlórabért fizetni a stábnak, máshogy kellett megoldani a jelenetet, mint ahogy előre elterveztük.

filmhu: Mit vársz az idei szemlétől, mi érdekel a mezőnyből?

F.C.: Kíváncsi vagyok a Végtelen percek-kel kapcsolatos reakciókra, véleményekre. És minél több filmet szeretnék megnézni.

 

filmhu: Legtöbbször felvett jelenet?

F.C.: Mivel RED kamerával forgattunk, kihasználtuk a digitális filmezés előnyeit, és a snitteket általában elég sokszor vettük fel.

filmhu: Melyik A kategóriás fesztiválon látnád a legszívesebben versenyben a filmed?

F.C.: Bármelyiken.

filmhu: Hány néző tenne téged boldoggá?

F.C.: Minél több.

Olvasd el a film forgatókönyvét!

Végtelen percek forgatókönyv


nka emblema 2012