sex hikaye

Ha november, akkor Verzió!

Jognak vágóasztalánál

2009. október 8. - filmhu
Ha november, akkor Verzió!
Ismét itt a VERZIÓ dokumentumfilm-fesztivál, immár hatodszor! Az emberi jogi filmfesztivál idén sem ígér mást, mint vért, izzadságot, könnyeket, no meg tényeket, emberi sorsokat a világ számos pontjáról. 25 országból 60 film érkezik, sd beszél nemi identitásról, fanatizmusról, szegénységről, politikai elnyomásról, rasszizmusról, migránsokról - ebből 45 először lesz látható Magyarországon.

Megint eljött tehát Verzió, a kitekintés és az intellektuális feltöltődés ideje: látható lesz a kazahsztáni háttérnek használt román falucska lakóinak élete a Borat forgatása előtt és után; az észak-koreai munkatáborok tragédiája dalban elbeszélve; a burmai ellenzéki videó-újságírókról és -tól forgatott világhírű, sok fesztiválon díjazott doku; az amerikai hajléktalanok túlélési stratégiái - de átélhetjük a limai óváros pincereinek, a brazil benzinkútnál felnövő utcagyerekek sorsát, megismerkedhetünk egy lengyelországi hullabiznisszel vagy egy egzisztenciális válsággal átszőtt, egykori szerelmi történetnek induló brutáliával Japánból.

A Lyukak a vasfüggönyön Retrospektív a ma már klasszikusnak számító lengyel dokumentarista iskola Magyarországon sohasem látott főműveit mutatja be az 1950-es évekből. A Fesztivál keresztutak program a Húsz év demokrácia nemzetközi projekt által összegyűjtött cseh, szlovák, lengyel, német és magyar rendszerváltás-filmekből válogat Jan Svankmajertől Schiffer Pálig. Mindezek mellett - már hagyományosan - magyar dokumentumfilm-körkép, pódiumviták, beszélgetések várják az érdeklődőket.

Róluk szól a történet

A legjobb filmnek járó díjat idén is a közönség adja; a legtöbb szavazatot kapott film 1500 eurót nyer.

A fesztivál hivatalos nyelve a magyar és az angol. A filmeket eredeti nyelven, angol felirattal, magyar hangalámondással vetítjük.

Fesztiválbérlet elővételben (2009. nov. 3-ig) 4000 Ft., nov. 4-től 4500 Ft

Jegyek: 750 Ft

Bérletek a Toldi moziban kaphatók.

A 6. Verzió Fesztivált a Verzió Film Alapítvány és az OSA Archívum szervezi.

Védnökök: Jancsó Miklós és a Magyar Helsinki Bizottság


nka emblema 2012