sex hikaye

Hangár

Géczy Dávid

2008. január 12. - filmhu
Hangár
Helyszínünk egy rozsdás, kongó hangár. Ebbe az üres, időtlen térbe gurul be egy Mercedes a két utasával. A történet két emberről szól, egy könyvelőről és egy behajtólegényről, kik alá-, olykor fölérendelt viszonyba kerülnek egymással. A másikat megalázva groteszk helyzetekbe kerülnek. Így telik meg az üres hangár állathangokkal, könyörgésekkel. Mindez nyomasztó, de helyenként abszurd-humoros köntösben.

Filmhu: Miért ezt a filmtervedet forgattad le?

Géczy Dávid: Ezt volt kedvem.

Filmhu: Hogyan állt össze a stáb és a költségvetés?

G. D.: A Celluloid Workshop és két barátom, Hernádi Olivér és Osváth Gábor segített, aztán meg az egész stáb gyakorlatilag a producerem lett. Szinte mindenki ingyen dolgozott. Ezer köszönet például Dobóczi Balázs operatőrömnek.

A másikat megalázva groteszk helyzetekbe kerülnek. Fotó: Tiszeker Dávid

Filmhu: Mi tette emlékezetessé a forgatást? (két anekdota)

G. D.: Tiszeker Dániel werkfotós porrá zúzta a bokáját egy 300 kg-os vashengerrel; Megyeri Sári szkriptes, szerkesztőtársam pedig eltűnt egy 60 m mély aknában. Mindketten életben vannak. Azóta is aktívan filmeznek, borászkodnak, tévéznek.

Filmhu:Mit vársz az idei szemlétől, mi érdekel a mezőnyből?

G. D.: Szinte minden érdekel a mezőnyből. Először veszek részt a versenyben, úgy láttam a listában, hogy olyan versenytársak vannak ebben a szekcióban, mint Enyedi Ildikó vagy Gothár Péter. Azt gondolom, ez mélyvíz számomra, de örülök, hogy csobbanhatok. Bízok benne, hogy eljut a filmünk a közönséghez, kedvelni fogják, és a kritikusok se döngölnek minket a földbe.

Filmhu: Milyen könyvből csinálnál filmet?

G. D.: JD Salinger Zabhegyezőjéből. Egyébként valami olyanból, aminek köze van a fantáziámhoz vagy az életemhez vagy a kettőhöz együtt.

Filmhu: Legjobb/legrosszabb bonmot a filmedben?

G. D.: A legjobb rész szerintem, mikor a filmben Kelemen Kata egy rakás hulla és egy álló autó mellett azt találja mondani: „Fa..om, jövőre leteszem a jogsit!“
A legrosszabb rész az, ami hiányzik a filmből. De ezt nem árulom el, hátha a közönségnek így is tetszik.

"Azt gondolom, ez mélyvíz számomra, de örülök, hogy csobbanhatok." Fotó: Tiszeker Dávid

Filmhu: Legtöbbször felvett jelenet?

G. D.: Fogarasi Gergely  egyperces magánszáma, amikor zokogva macskát játszik.

Filmhu: Melyik A kategóriás fesztiválon látnád a legszívesebben versenyben a filmed?

G. D.: Természetesen Cannes-ban, mint minden filmes. Egyébbként örülnék Velencének, Berlinnek és Los Angelesnek, na meg minden kislélekszámú falunak Afrikában.

Filmhu: Mi volt az utolsó jó mozifilm élményed?

G. D.: Moziban a Sötétkékmajdnemfekete, dvd-n a Lány a hídon.Címkék

filmnévjegy , szemle 39nka emblema 2012