sex hikaye

Így posztoltok ti 2.0

Új és még újabb magyar filmek közösségi oldalaiból válogattunk

2013. december 10. - Ruff Orsolya
Így posztoltok ti 2.0

Van-e élet a Facebookon túl? – kérdeztük néhány hete, és ti azt mondtátok, nemigen. Sok emailt kaptunk producerektől, rendezőktől, akik rendszeresen beszámolnak készülő filmjeikről valamelyik közösségi platformon. Ezekből válogattunk most, sok-sok képpel, vicces és hasznos tartalommal, de ha még mindig éreznétek valamelyik oldal ordító hiányát, kommentben pótolhatjátok.

 A filmhu szerkesztőségébe befutott levelekből egy valami konkrétan kiderült: a készülő filmek már azelőtt igyekeznek megtalálni a saját közönségüket, mielőtt a forgatás véget érne, és az alkotók az apróbb werktitkok megosztásával mindent megtesznek, hogy még idejében behúzzák a nézőket a saját kis univerzumukba.

A VAN valami furcsa és megmagyarázhatatlan például az alkotók meghatározása szerint egy olyan „film, mellyel egyszer le fog diplomázni Reisz Gábor”. A film Facebook-oldalán rengeteg fotó, vicces vagy elrontott jelenet, és még egy teaser is látható – bónuszként szerelmi bánat, szétcsúszott főhős, egy magát sárgának álcázó piros villamos, halk gitárpengetés, és a fej nélküli rendező vár a kattintókra.

 

A magát független magyar sci-fi játékfilmként meghatározó Aurát a tervek szerint februárban mutatják be a mozik, addig is azonban az alkotók szépen csepegtetik a képi infót: ez főként werkfotókat jelent a barátságtalan dunaújvárosi éjszakából, a forgatási pillanatképekből pedig egy rövid összeállítást is feltöltöttek a Youtube-ra. Bernáth Zsolt korábbi filmjét, a Sherlock Holmes nevébent már két éve bemutatták, Facebook-oldalán azonban a mai napig jelennek meg friss infók vetítésekről, fesztiválokról, egyebekről.

 

Az alkotások között egészen különleges helyet foglal el a Chili vagy Mango című interaktív filmsorozat: a nőcsábász ételkritikus és a szende, lisztérzékeny cukrászlány történetének alakulásába ugyanis egy-egy adott ponton a néző is beleszólhat. „Zénót csak a vadászösztön hajtja, a te segítségedre van szüksége ahhoz, hogy megszerezze a kiszemelt nőt. Persze ha úgy döntesz, pofára is ejtheted, szíved joga. Lili, Zénóval szemben, senkinek nem akar rosszat, csak szeretne elmenekülni az őt üldöző férfiak elől. Segíthetsz neki átvészelni minden kellemetlen helyzetet, mert egyedül képtelen kezelni bizarr hódolóit”, hirdetik az alkotók. A sorozat Fb-oldalán a szokásos fotók és kedvcsinálók mellett csajozási tippek és gluténmentes receptek is találhatók.

 

Már nem is nagyon tudjuk követni, hányadik díjánál tart a Nyuszi és Őz (legutóbb például az Anilogue közönségdíját vihette el, és nagyon szerették az animációs filmet a szlovéniai Animatekán is), éppen ezért nem meglepő talán, hogy az utóbbi időben a produkció Facebook-oldalán is az ezzel kapcsolatos hírek, beszámolók, fotók vannak többségben. Személyes kedvencünk mégis az a koppenhágai BUSTER filmfesztiválra készített rendhagyó „köszönőbeszéd”, melyet Vácz Péter töltött fel ide és a Youtube-ra is.

 

A Csomagtartó érdekes műfaji kísérlet, amely a családi film, a thriller, a horror és a dráma műfajaiba tesz kirándulást – írtuk tavaly Baranyi Gábor Benő rövidfilmjéről. A film Facebook-oldala már több mint egy éve üzemel, amely az utóbbi időben főleg a vetítésekkel, fesztivál-bemutatókkal kapcsolatos infókat teszi közzé.

 

Török Zoltán folyamatosan blogolt 2011 legnézettebb magyar filmje, a Vad Magyarország forgatása alatt, a forgatás lezártával, meg az utómunka időszakában, azután létrehozta a film Facebook-oldalát is. A rendező-producer ezen mostanában főleg fesztiválhíreket vagy a természetfilmezéssel összefüggő tartalmakat osztott meg, de azt ígéri, hogy amint lesz Vad Magyarország 2, mind a blog, mind pedig a Fb-oldal feléled majd. Török Zoltán jelenleg Floridában forgat, ottani tapasztalatairól az angol nyelvű wildtales.net oldalon számol be.

Ha jelenleg is forgatsz, vagy már elkészült a filmed, a mostani válogatásból azonban ez kimaradt, akkor arra kérünk, hogy kommentben oszd meg velünk és az olvasókkal a film címét és oldalát!


nka emblema 2012