sex hikaye

Indul az Iskolamozi projekt

oktasd filmre a diákjaid!

2003. január 8. - filmhu
A mozgókép- és médiaismeret bevezetését, iskolai filmklub- vagy szakköri foglalkozások, alkalmi diákvetítések nívós megvalósulását elősegítve a Fővárosi Pedagógiai Intézet és az Uránia Nemzeti Filmszínház rendszeres filmvetítéseket szervez a mozi 60 fős kistermében.
 
 
 
 
Kapcsolódó anyagok
Mit mutassunk? Hol vetítsünk? Hogyan szervezzük meg a filmek kölcsönzését? Kinek van arra képzettsége és energiája, hogy a látott művek alapján hétről-hétre színvonalas előadást tartson? Hogyan találkozhatnak diákjaink az alkotókkal, "valódi" filmesekkel, olyan hiteles médiaszakemberekkel, akik szívesen beszélgetnek velük? Az efféle kérdésekkel járó terhet szeretné levenni az iskolavezetők és médiatanárok válláról az ISKOLAMOZI nevet viselő, 2003-ban induló projekt.

A repertoár mind tartalmában, mind időbeosztásában az iskolai programhoz igazodik. A kínálatban szerepelnek egész estés- és rövidfilmek, valamint tematikus összeállítások, melyek nem csak a mozi, de a televízió világából is válogatnak. A bemutatók előtt és után - igény szerint - rendezőkkel, filmkritikusokkal vagy nagy tapasztalattal rendelkező mozgóképtanárokkal beszélgetnek a gyerekek, a látottak feldolgozását segítő kreatív feladatok kíséretében.  

Egy-egy vetítésre 60 fő - optimális esetben két osztály - jelentkezhet, előnyt élveznek azok a csoportok, melyek az egész sorozaton részt kívánnak venni. A program az FPI és az Uránia támogatásával jön létre, az iskolák hozzájárulása a választott film függvényében esetenként 0 -12 000 Ft/30 fő.

A foglalkozások tervezett időpontja:
keddenként vagy péntekenként 13.00-15.15 óra között, hetente, kéthetente vagy havonta.
1. időpont: 2003. február 2. hetében.
Helyszíne: Uránia Nemzeti Filmszínház Fábri terem (VIII. kerület Rákóczi út 21. Megközelíthető a 7-es busszal vagy a 2-es metróval).

A jelentkező intézmények kiválasztásának szempontjai:
- a médiaoktatás iránti elkötelezettség (szemlélet, hagyományok, tervek)
- az iskola műszaki felszereltsége (rászorultság)
- az iskola személyi feltételei (leendő/gyakorló mozgókép- és médiatanár)

A végleges kínálatot a résztvevő iskolák igényeihez igazítjuk, ezért a honlapok valamelyikéről (www.fovpi.hu, www.urania-nf.hu) hasznos letölteni a rövid igényfelmérő lapot és visszaküldeni elektronikus vagy postai úton az alábbi címek egyikére:
Kozák Zsuzsanna mozgókép- és médiaismeret vezető szaktanácsadó
Fővárosi Pedagógiai Intézet 1088 Budapest Vas utca 10.;  fax: 338-2156/144;  e-mail: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

Az igényfelmérő lap kitöltése csupán segítségül szolgál, a szervezőket orientálja, de SEMMIFÉLE KÖTELEZETTSÉGGEL NEM JÁR!
Visszaküldési határidő: 2003. január 31.


Ízelítő a programból:
Klasszikusok (Keaton, Bunuel, Bergman, Fellini, Woody Allen, Szabó, Huszárik, Simó, Gothár);
összeállítások: kortárs magyar rövidfilmek, klasszikus magyar rövidfilmek, némafilmek. A dokumentumfilmtől- a valóságshowig, reklámirányzatok, videoklip-irányzatok. A történetmesélés: klasszikusoktól a szappanoperáig, stb.

Címkék

ismertető , szakmanka emblema 2012