sex hikaye

KONTAKT

Szőke András Gábor, Csillag Tamás

2006. január 18. - filmhu
KONTAKT
Tamás, egy bulvárlap fotósa, a sokunk által jól ismert rohanó városi életet éli. Egyik fotózásból a másikba zuhan, miközben magánélete is kezd darabokra hullani. Főnöke csak ront a helyzeten, mivel a legkritikusabb pillanatban, amikor Tamásnak egy már beígért családi programra kellene mennie, elküldi ôt egy idôsek otthonába, riportanyagot készíteni. Tamás ekkor még nem tudja, hogy élete hamarosan komoly fordulatot vesz.

filmhu: Miért ezt a filmet csináltad meg, mi izgatott benne?

SZAG: A film alapötletének megszületése után, készült belőle egy forgatókönyv, amellyel sikeresen pályáztunk az MMK-nál. Ezután már „semmi sem akadályozhatott” meg bennünket, hogy nekivágjunk.  Sok fantáziát láttunk a történetben, annak képi-, tartalmi megvalósításában. A kisjátékfilm, mint műfaj amúgy is egy izgalmas forma, semmiképp nem tartjuk egyszerűbbnek, mint az egész estés mozit.

filmhu: Hogyan állt össze a stáb és a film anyagi háttere?

SZAG: Mindketten évek óta dolgozunk reklám- és kisjátékfilm forgatásokon.
Természetesen sok tehetséges és egyben segítőkész szakemberrel hozott össze a sors ez idő alatt, akik hisznek a filmkészítés varázsában, és tehetségükkel, tudásukkal mellénk álltak. A Színház-és filmművészeti Egyetem is támogatta a projektet.

Kisfilm készítésénél az önzetlen segítségre különösen nagy szükség van! Azt hiszem, ennek nem szükséges magyarázni az okát. Enélkül egész biztos nem tudott volna elkészülni a film.

Az anyagi hátteret a Magyar Mozgókép Közalapítvány, a közvetett állami támogatás továbbá a Future Films biztosította.

Egy vidéki szociális otthon a nyár kellős közepén

filmhu: Mi tette emlékezetessé a forgatást?

SZAG: Egy vidéki szociális otthonban forgattunk a nyár kellős közepén. Rejtélyes módon pont azon a néhány napon esett az eső szakadatlanul, amikorra a forgatás ki volt tűzve. Nagy kihívás volt napsütötte hangulatot varázsolni a „magyar-monszun” közepén és a stábban tartani a lelket, amit a helyszín lehangoló körülményei még borúsabbá tettek. Szintén nem volt egyszerű a 30 helyi idős emberrel dolgozni, hiszen egyikőjüknek sem volt képzett filmes. De szerencsére nagyon lelkesek és kitartóak voltak, és elnézően viseltettek a fiatalok „játékával” szemben.

filmhu: A 2005-ös év pénzügyi megszorításai milyen hatással voltak a filmed elkészítésére?

SZAG: Szerencsére semmilyen hatással nem volt, mert a támogatást még 2004-ben nyertük el.Címkék

filmnévjegy , szemle 37nka emblema 2012