sex hikaye

Középfokú filmes szakképzés

2003. október 29. - filmhu
Hétfő délután ünnepélyesen megnyitották a MAFILM, az OPAKFI és a HSC szervezésében, több mint tíz év szünet után újrainduló középfokú filmes szakképzést.
Magyar Filmgyártó és Szolgáltató Vállalat (a MAFILM Rt. elôdje) az Optikai, Akusztikai, Film- és Színháztechnikai Tudományos Egyesülettel (OPAKFI) közösen a 70-es évek második felében indította be legendás középfokú filmgyártási szaktanfolyamait. A 80-as évek végén az átszervezések miatt megszűnt a tanfolyam is, aminek eredményeképp a 90-es évek végétől egyre nyilvánvalóbbá vált a szakemberhiány a hazai filmgyártásban.

A Magyar Operatôrök Társasága (HSC) az OPAKFI-val közösen szervezett ugyan egy tanfolyamot, de az kizárólag segédoperatőri képzést biztosított.
A MAFILM Rt., a HSC és az OPAKFI együttműködésének köszönhetően, a Magyar Mozgókép Közalapítvány támogatásával 2003. októberétől újabb szakirányokon indul újra a Mozgóképgyártó: középfokú szakalkalmazott képzés. Az első évben rendezőasszisztens, gyártásszervező, valamint segédoperatőr szakirány indul. Mivel a tanfolyam középfokú szakmai képzésnek minősül, a jelentkezőknek legalább érettségivel kell rendelkezniük. A hallgatókkal szemben támasztott követelmény egy idegen nyelv, lehetőleg az angol elsajátítása is. A képzés során olyan neves filmesek tartanak elôadásokat, mint Dr. Buglya Sándor, Dr. Duló Károly, Miskolczi Péter, Rák József és még sokan mások.

A tanfolyamot sikeresen elvégzők Mozgóképgyártó középfokú filmgyártási szakalkalmazott OKJ-s bizonyítványt kapnak.

További információk:
Csalagovits Ádám
Tel.: 251-9778
www.mafilm.hu/szakkepzes


Címkék

ismertető , szakmanka emblema 2012