sex hikaye

Mozik és iskolák találkozója

Szakmai nap a Szemlén

2003. január 20. - filmhu
Az Iskolamozi projekthez, reményeink szerint, nem csak az eddig is hasonló programokat szervező filmszínházak és az Uránia, hanem számos egyéb vidéki és fővárosi mozi is csatlakozik majd. Többek között az erről való közös gondolkodás, a mozisok és a pedagógusok találkozása, véleménycsere, együttműködések létrejötte a célja a 34. Magyar Filmszemle idején és helyszínén szervezett programnak – FEBRUÁR 3-ÁN.
 
 
 
 
Kapcsolódó anyagok
FEBRUÁR 3.: SZAKMAI NAP

10.00 – kb. 12.30  - Iskolák és mozik találkozója a Filmszemlén
Uránia N.F. (VIII.ker. Rákóczi u. 21.)

Gondolatébresztő ismertetők és kötetlen beszélgetés iskolavezetők, filmes tanárok, mozivezetők, filmforgalmazók, videotéka-vezetők és alapítványi kurátorok között.
     Az Iskolamozi projekt természete – Kozák Zsuzsanna vez. szaktanácsadó, FPI, a projekt kezdeményezője
    Vetítésszervezés. Két sikeres együttműködés példája – Vidovszky György tanár, Vörösmarty Gimn. Bp. és Horváth Beáta tanár, Radnóti Gimn. Bp.
    A filmek ügye. Mit tehet a Filmarchívum? – Gyürey Vera, a Magyar Nemzeti Filmarchívum igazgatója
    A mozi lehetőségei. Műsortervezés a jövendőbeli nézőkért – Szira Judit mozivezető, Cirkogejzír
    Egészen más modell: alapítvány szárnyai alatt mozi és képzőhely – Schramkó Péter a szentendrei ZOOM Mozgókép- és Médiaműhely alapítója                                     
    Az Iskolamozi projekt központja: az Uránia – Bakos Edit programigazgató, Uránia Nemzeti Filmszínház.


14.30 – kb. 16.30  - Az iskoláskorúak mobil- és internetkommunikációja - ÉRTHETŐEN   
Főv. Ped. Int. (VIII. ker. Vas u. 10.)
                    

Erről, az SMS-és MMS-bűvöletéről, az Interneten lógó iskolai és otthoni csemetéinkről, a legújabb médiumok használatáról - és arról, mindezt hogyan kezelje a pedagógus – szól a délutáni előadás, melynek címe: A XXI. század kommunikációja.
Előadó: G. Németh György a Westel Rt. kommunikációs igazgatója, apa és tanár.
A plasztikus előadást beszélgetés követi.
Ha teheti, jöjjön el!

A délután célja az, hogy kézzel foghatóvá, érthetővé tegyük a legújabb médiumokkal kapcsolatos iskolai jelenségeket, hogy választ kapjunk a mobil- és internetkommunikációról szóló kérdéseinkre egy arra kompetens személytől, s hogy a pedagógusok kipróbálhassanak néhány olyan kommunikációs eszközt, mely hamarosan megjelenik a fiatalok kezében.

A délutánt a médiatanárok soron következő központi foglalkozása keretében szervezzük. Ezért a program után elhangoznak a mozgókép- és médiaismeret tárgyról szóló legfrissebb információk, és lehetőség nyílik régi kollégákkal való konzultációra, újakkal való kapcsolatteremtésre.


A programok nyitottak és térítésmentesek (a délelőttöt a Mozisok Országos Szövetsége támogatja, a délután gazdája az FPI), egymástól függetlenül is látogathatók, de kérjük, FELTÉTLENÜL REGISZTRÁLTASSA MAGÁT a tartalmi súlypontok optimális meghatározása és a terem kiválasztása céljából! A bejelentkezés Sereg Mária tanulmányi ügyintézőnél történik a Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. e-mail címen vagy a 338-2156/171. telefonszámon.

További információ: Kozák Zsuzsanna ( Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. ) és www.fovpi.hu
nka emblema 2012