sex hikaye

Nincsen nekem vágyam semmi

2001. január 28. - filmhu
Villanegyed. Brúnó, a fiúprosti karácsony táján, három hónap távollét után váratlanul bezörget legmegbízhatóbb klienséhez, az Ügyvédhez, aki teljesen kiborul, a féltékenység és a lelepleződéstől való félelem fejébe kergeti a vért, helybenhagyja Brúnót.
Brúnó hazamegy a falujába. Felesége, mit sem tud férje kettős életéről, abban reménykedik, hogy nagy pénzt szakítanak majd "világszámukkal": a Batman-nek öltözött férj égbe ragadja sárkányrepülőjével, miközben o gerendán gimnasztikázik. Erre nem sok esély van, különösen azután, hogy az asszony a legutóbbi próbán kis híján a lábát törte. Álmodozni azért lehet: Marika épp az öccsét, Ringót ringatja álomba a kis gyufaárus lány meséjével, amikor Brúnó megérkezik.
Hétfőnként Brúnó és Ringó Pestre utaznak, hogy gazdag pasiknak árulják a testüket a Dunakorzón. Nem nagy öröm. Egy gyors numera a Gödörben, egy másik a férfivécében. De olykor szórakoztató, például ha duguláselhárításra kell menni egy lila bébidollba öltözött Scorsese-imitátorhoz, akinek az a heppje, hogy szakmunkásokkal pumpáltassa a hátát és a homlokát. Egy másik alkalommal, Ringót, aki egy elegáns szálloda toalettjébe próbál besompolyogni, félholtra veri a köcsög kidobófiú. És, ha mindez nem volna elég, még ott vannak a zsernyákok is, akik előszeretettel zaklatják a szexmunkásokat. Ringó meglóg, Brúnót beviszik az őrszobára. Ahol lázálomszerű jelenetben két rendőrnő erőfölényének lesz áldozata: táncolnia kell, ahogy a buzibárban szoktak. Szorult helyzetéből az Ügyvéd menti ki. Fölviszi magához, de a kapcsolat már mindkettejüknek kínszenvedés, Brúnó, egyre gátlástalanabbul alázza meg szeretőjét, közben émelyeg önmagától, mert nem tud véget vetni a kapcsolatnak. (" Töltsön ki ÁFÁ-s számlát. Szexuális szolgáltatás. Szopás. Nyalás. Dugás.") Rutinból ellopja az Ügyvéd kulcsát, amely hamarosan Ringó zsebébe vándorol. Aki, talán hogy ezzel is bizonyítson és bosszút álljon az őt semmibe vevő Brúnón, felcsempészi a fiú-truppot az Ügyvéd lakásába. Bulit rendeznek, Ringó a narkótól és saját rögtönzött transzvesztita-showjától teljesen fölpörög. Amikor a többiek kifosztják a lakást, megpróbálja megakadályozni őket, vesztére: a főnök elvágja a torkát. Brúnó minderről mit sem tud, gyanútlanul felhívja az Ügyvédet, aki persze azt hiszi, hogy Brúnó állt bosszút rajta.
Brúnó hazamegy. Az asszony éppen csomagol. A férfi bizonyítva látja féltékenységét (amit Ringó jágói körmönfontsággal ültetett belé), pedig a nő nem a szeretője miatt járt Pesten, hanem azért, hogy elvetesse Brúnó gyermekét, akinek már végképp nem volna helye. A felindult férfi kikaparja a halálravált asszonyt egy konyhakéssel. Závár csattan, torkolattűz villan. Brúnó véresen fekszik a földön. Az Ügyvéd bosszút állt. Kis kofferrel a kezében, az asszonnyal az oldalán nekiindul a fagyos szántóföldnek.
A vége főcím alatt a 2. műsor együttes filmet ihlető számát halljuk: "Nincsen nekem vágyam semmi, Alain Delon szeretnék lenni, éjjel-nappal napszemüvegben lenni..."

Pro: Kemény világ, puritán stíl. Bonyolult férfilelkek, veszedelmes viszonyok.
(És ehhez méltó színészi játékerő.) Drámaian sűrű film. Ilyennek kell lennie egy elsőfilmnek: emlékezetünkbe éget egy nevet.

Kontra: A Batman-számnak ugyan egy szép jelenetet köszönhetünk, de azért meglehetősen pihent ötlet. Ebben a történetben ugyanis nem a hírnév a tét, ezek a hősök igazából sokkal kevesebbel is beérnék, mondjuk, hogy legalább néha kidughassák az arcukat a szarból, és egy korty levegőt nyelhessenek. Miféle hírnév, miféle világszám? A film nagyon erős drámai alapozása végül is elbírja, de kár érte. A filmben ugyanis van egy csöppet sem mesebeli, nagyon is evilági megoldás arra, hogy a hősök kikeveredjenek a nyomorúságból, (fiú)kurvának kell lenni, s tiéd a világ. Hogy aztán miféle világ, és milyen árat kell érte fizetni, erről szól a film, pontosan, erőseket ütve.

Címkék

elemzésnka emblema 2012