sex hikaye

Nyócker-zene novemberben

Divatdiktátor közönséglemez

2004. október 27. - filmhu
Nyócker-zene novemberben
A december nyolcadikán bemutatásra kerülő Nyócker című egészestés animációs filmhez tartozó soundtrack már jóval a premier előtt, november közepén napvilágot lát. A producer szerint a többek között a Ludditák, DJ Mango, Ogli-G és Ganxsta Zolee, valamint a film főhősének hangját kölcsönző LL Junior által jegyzett lemez bizonyos kereteken belül teljesen eklektikus. Az alkotók reménye szerint a populárisra élezett „megmondós” hanganyag nem követi, hanem alakítja majd a divatot.

Mint az ismeretes, a december nyolcadikára élesített magyar vérvalóba ágyazott, a világpolitikát sem kímélő humorosra animált „agymenés”, amit az alkotók se magyar South Parknak, se Rap, revü, Rómeó után- vagy előérzésnek nem szántak, lezárni készül a hazai egészestés rajzfilm tetszhalott korszakát. A 16 éven felülieknek ajánlott Nyócker, ami „hangilag” többek között olyan nevekre támaszkodik, mint Gryllus Dorka, Szabó Győző, Pindroch Csaba, Badár Sándor, Gesztesi Károly vagy Szacsvay László, Rómeó és Júlia átirat időutazással, olajszőkítéssel és nemzetközi konfliktusokkal átszőve, multikulti környezetbe, egész pontosan a nyolcadik kerület szívébe áthelyezve.

A film producere, Novák Erik, elmondta a filmhunak, hogy a zenei háttér kidolgozásánál alapkoncepció volt az adott jelenetekhez a megfelelő, a film stílusába illeszkedő kompromisszumot nem ismerő, „megmondós” előadók megkeresése. A válogatásnál szempont volt az ízlés és a „haverság” is, hiszen mint a producer fogalmazott, „ők tudják, mit szeretnénk”. Nem volt szempont viszont az ismertség, mert ezen az alapon akár a Bon-Bon-t is felkérhették volna. Így került LL Junior, a Ludditák, a Dj Mango & Dr Dermot páros, a Spacecafe és Ganxsta Zolee mellé a fiatal szolnoki raggaművész, a hamarosan önálló lemezzel jelentkező CopyCon, az L.L. Junior zenei menedzsmentjével dolgozó egyalbumos (Halálosan komolyan) rapduó, a Kamikaze, illetve a főcímdalt is jegyző egykori T.K.O.-tag, a börtönből frissen szabadult, lemezre készülő „gengszter-repper”, Ogli-G.

Voltak olyanok is, akik végül kiestek a szórásból. A zenészek ugyanis „jelenetre” dolgoztak, tehát az adott filmrészletek alapján költöttek vadiúj dalokat, amik persze átmentek a házicenzúrán. A friss zenék mellett régi darabok is hallhatóak lesznek, mint például a Romano trip válogatáson megjelent el-Horto-féle Roma Drom-mix. A dalokon kívül az átkötőzenék és néhány rövid jelenet is megtalálható lesz a Private Moon és a Magic Word Media gondozásában 4000 példányban megjelenő cd-n, amit az alkotók igazi „bejövős” közönséglemeznek szánnak. Novák Erik szerint, ha elég ORTT-barát verziók születnek, hamarosan a rádió- és tévéadókon is találkozhatunk a film zenei anyagával. Készülnek már a filmből vett jelenetekből és az előadókkal forgatott képsorokból álló klippek a főcímdalhoz, a Kamikaze és LL Junior közös dalához, a Ludditák-nótához, illetve Junior erkély-jelenetéhez.Címkék

hír , szakmanka emblema 2012