sex hikaye

Reisz Gábor: Még sosem csináltam hasonló filmet

Külalak - interjú a rendezővel

2011. április 28. - filmhu
Reisz Gábor: Még sosem csináltam hasonló filmet

Reisz Gábor kisfilmjének hőse egy nap a pincében rábukkan egy régi emlékre, amely nem hagyja nyugodni. Az alkotás rendezőjét a 42. Magyar Filmszemle előtt e-mailben faggattuk.

filmhu: Miért pont ezt a filmtervedet forgattad le?

Reisz Gábor: Ebben a félévben végzek az egyetemen, és azt a filmet mindenképp az iskola keretein belül akartam leforgatni. Nagyon érdekelt az az út, amit a főhős bejár, a sok helyszín, és persze a sok szereplő. Ezek mind kihívások voltak számomra, mert még sosem csináltam hasonló filmet.

 

Extra Info

Szinopszis

Szentesi Bálint a 34 éves kommunikációs tréner napközben A-ból B-be jutó információk közlési módjáról beszél, este pedig várandós feleségének igyekszik megfelelni. Egy nap a pincében rábukkan egy régi, gimnáziumban írt versre, melyre egyáltalán nem emlékszik. A költemény nem csupán kimozdítja Bálintot a hétköznapokból, de soha fel nem tett kérdéseket is megfogalmaz számára.  


filmhu: Hogyan állt össze a költségvetés?

R.G.: A főiskolától kapott pénz sajnos a film negyedére lett volna elég. Berkes Julinak hála a Proton majd az I’m film és végül a Sparks is hatalmas segítséget adott, hogy meg tudjuk valósítani az elképzelésünket.

filmhu: Mi volt a legjobb élményed a forgatás alatt?

R.G.: A marketinges jelenetet úgy vettük fel, hogy valóban senki nem tudta a csoportban, hogy mi lesz a feladat. Az esetlegességet akartunk megragadni és jórészt sikerült is.

 

 


filmhu: Mi volt a legrosszabb élményed a forgatás alatt?

R.G.: Nem volt rossz élményem.

filmhu: Mit vársz az idei szemlétől, mi érdekel a mezőnyből?

R.G.: Minden érdekel, amit nem láttam.

 


filmhu: Hány néző tenne téged boldoggá?

R.G.: Csak nézők legyenek és ne a szakma.

Olvasd el a film forgatókönyvét!

Külalak (írta Reisz Gábor és Jakab Juli)


nka emblema 2012