sex hikaye

Remake

Nemes Csaba

2008. január 16. - filmhu
Remake
„A 2006 őszén történt politikai zavargások alaposan megleptek, nem mintha azt gondolnám, hogy egy ország történelmi fejlődése során ne fordulhatnának elő váratlan drámai, esetleg tragikomikus, vagy akár blőd események.
Sokkal inkább azért, mert szembesülnöm kellett azzal, hogy milyen sok lezáratlan, feldolgozatlan politikai, filozófiai, világnézeti gubancot hurcolunk magunkkal mindannyian, akik ebben az országban élünk. Mindebből tíz történet-töredéket emeltem ki. Az animációt választottam, mert ez a műfaj a legkevésbé dokumentarista, nem jellemző rá a technikai képek kíméletlen naturalizmusa. A rajzok egy általánosabb megközelítés lehetőségét hordozzák magukban. Ez a műfaj segít a konkrét események elidegenítésében, művészi vizsgálatában, mert képes sűríteni, és más nézőpontokból értelmezni a mozgóképek által dokumentált eseményeket, segítségével elkészíthető az őszi politikai „valóság-show” ironikus remake-je.” Nemes Csaba

"Az animációt választottam, mert ez a műfaj a legkevésbé dokumentarista, nem jellemző rá a technikai képek kíméletlen naturalizmusa."


Címkék

filmnévjegy , szemle 39nka emblema 2012