sex hikaye

Sas Tamás: Szinglik éjszakája

Álljon meg a nászmenet

2009. október 13. - Libor Anita
Sas Tamás: Szinglik éjszakája
2010 Sas Tamásról fog szólni: idén egyszer már vitorláztunk Sas Tamással Balatonalmádiban, a Szélcsend című kamaradrámájában három nő reked a nyílt vízen, a Szinglik éjszakájában négy nő izgalmas-vicces kalandjait követhetjük majd, és akkor a Presszó 2 moziváltozatáról még nem is beszéltünk. Szilvásváradon jártunk az új Sas-film forgatásán.
Szinglik éjszakája címmel forgat új közönségfilmet Sas Tamás: a főszerepben Hámori Gabriella, ő menne férjhez a filmben, de sajnos a nagyértékű jegygyűrűje eltűnik. Az ékszer felkutatásában segédkező barátnők szerepében Gallusz Niki, Szávai Viktoria és az újonc Nagy Ilona, a lányokat szállító taxist Scherer Péter alakítja, a gonosz maffia pedig Hevér Gáborból, Gyuriska Jánosból és Seress Zoltánból áll.

Az előző filmek tesztanyagok voltak

 
Sas előző két közönségfilmjét a Neményi Ádám nevével fémjelzett Next Station-nel készítette: itt készült a Randigurura hajazó SOS Szerelem , majd az azt továbbfejlesztő 9 és fél randi . Az alkotók útja azonban szétvált, Neményiék Fonyó Gergővel készítették el a Fenyő Miklós életét feldolgozó Made in Hungáriát , jelenleg pedig Novák Emillel dolgoznak az Igazából apán , Sas pedig a új gyártókkal, a HCC Mediagroup-pal és a Movieline Entertainmenttel a Szinglik éjszakáján. Jelenlegi állás szerint mind az Igazából apát, mind a Szinglik éjszakákát Valentin-napon indítanák a gyártók, hiszen az elmúlt három évben a biztos siker záloga volt a szerelmesek napja. Sas Tamás az elválásról csak annyit mondott, hogy teljesen normális, hogy két év és két közös film után külön utakon folytatják tovább.
 
Az új gyártócsapat Cirkó József és Dér Tamás: a korábban a televízió területén dolgozó Cirkó nevét a Mix című film alkotói közül ismerhetjük, később a Pomázon forgó Eichmann és Nutcraker kapcsán beszéltünk vele, most a Pillangók , az Álom.net és a Made in Hungária stáblistáján lehet felfedezni a nevét. Dér Tamás korábban televíziós szakemberként dolgozott, associate producer volt a korábbi két Sas-sikerben. A forgatókönyvet az Intim fejlövést jegyző Szajki Péter mellett a filmiras.hu -t vezető Kovács M. András és az eddig újságíróként ismert Zsigmond Nóra jegyzik.

Lehet szeretni a királylányokat, de nem lehet közel férkőzni hozzájuk
 
 
Megismerkedésükről Sas elmondta, hogy Dér Tamás egy forgatáson a történet egy korábbi változatával környékezte meg, amiről őszintén azt gondolta, hogy nem kell megrendezni, ám az átdolgozások során sikerült olyanra átírni, amit már fel tudott vállalni. A rendező szerint a korábbi munkáitól el fog térni a Szinglik éjszakája, az eddigi romantikus komédiák után most az akció nagyobb hansúlyt kap. "Az előző filmek tesztanyagok voltak" - fogalmazott a rendező, "amelyek eredményeképpen a producerek ehhez a filmhez minden lehetőséget megadtak." Sas szerint a közönségsiker érdekében egy csomó alapvető dolognak meg kell felelni: "olyan történetet kell a nézők elé tárni, hogy az átlag mozinéző felfelé nézzen, idolokat kell teremteni." A női főszerepet alakító Hámori Gabriella azonban nem értett egyet ezzel, szerinte éppen ellenkezőleg, ennek a királylány-mesének az emberi, karcosabb oldalát kell megmutatni, mert "lehet szeretni a királylányokat, de nem lehet közel férkőzni hozzájuk." A legjobb barátnőt alakító Gallusz Niki egyébként Hámori Gabival párhuzamos osztályba járt a főiskolán, musical szakra, de "a zenés-színész szakon végzettekről szeretik azt gondolni, hogy prózailag tehetségtelenek, és szeretnék ezzel a filmmel rácáfolni erre." - fogalmazta meg küldetését a színésznő.

Vállaltan egy mese

 
A Szinglik éjszakája 497 millió forintból készül, ami magyar viszonylatban magasnak mondható, ebből 30 milliót biztosít az MMK, a fennmaradó részt a tv2, és más nagy szponzorok adták össze, így termékelhelyezésekre bőséggel számíthatunk a Szinglik éjszakájában is. A forgatás Egerben és a közeli Szilvásvárad egy kastélyszállójában folyik, Dér Tamás producer elmondta, hogy nagyvonalú volt velük a város és a kastélyszálló is, és egyébként is szerettek volna kevésbé szokványos helyszíneken forgatni (Az SOS Szerelem is egy kastélyszállóban forgatott, igaz, Kutas-Kozmapusztán). Cirkó József producer reményei szerint a film az előző Sas-filmekhez hasonlóan jól teljesít majd a pénztáraknál, a cél a nagy hollywoodi mozikat is lenyomni nézőszámban. "Ez nem kincstári optimizmus, a siker biztosított" - jelentette ki a producer.

Idolokat kell teremteni

 
Egy deklaráltan sablonokból építkező műfaji filmnél kiemelten fontos az alaposan és jól megírt forgatókönyv, Szélesi Sándor ötletéből a forgatókönyvet a három fős team fejlesztette, majd Sas Tamás, Cirkó József és Dér Tamás is belenyúlt a szükséges helyeken, illetve nem szabad kihagyni Csikesz Judit dramaturg nevét, aki egyébként a rendező felesége. "A klasszikus forgatókönyvfejlesztés folyamatát követtük", mondta Dér Tamás, aki egyébként a Magyar Forgatókönyvírók Egyesületének alelnöke is. Sas elmondása szerint igyekeztek nagy hangsúlyt fektetni a dramaturgiára, hogy "ne legyenek lyukak a történetben, minden szálat rendesen végig vittünk". Sas szerint elsősorban az angolszász filmek erőssége a kompakt dramaturgia és az átgondoltság. "A Szinglik éjszakája olyan értelemben nem magyaros film, hogy nem  valóságfeltáró szociofilm, hanem vállaltan egy mese. A néző pedig a mese szintjén azonosul a történettel, más elvárásokkal közelít az archetipikus történethez, karakterekhez."
 
Az archetipikus sztori pedig a következő: négy barátnő gyerekkorában megfogadja, hogy soha nem mennek férjhez, és tartják is magukat a kijelentéshez, de az egyik lány egyszercsak megtalálja az igazit, és nemcsak megszegi az esküt, de férjhez is megy még aznap, ám a család és a leendő férj számára kiemelkedően fontos antik gyűrűt ellopják, így a lányoknak az esküvői kavalkádban kell visszaszerezni az elveszett ékszert.

A kompakt dramaturgia és az átgondoltság

 
A filmet nevezik a Magyar Filmszemlére is, és reményeik szerint a versenyprogramban mérkőzhetnek majd meg, illetve Valentin-napkor a nézők kegyeiért indulnak harcba, hogy az Igazából apával együtt-e, az még februárig eldől.

Fotó: Valuska Gábor 

Címkék

werk , riport



nka emblema 2012