sex hikaye

Titkos szigetek

A Senki szigete bemutatóján jártunk

2014. október 16. - Molnár Judit Anna
Titkos szigetek

Szerda este a Magyar Filmhét keretein belül mutatták be Török Ferenc új filmjét, a Senki szigetét. Mi ott jártunk, a premier után pedig az alkotókat, és a bemutató szakmai közönségét kérdeztük arról, hogy milyen az ő saját titkos szigetük.

Török Feri (a Senki szigete rendezője)

“Van egy teória erről, amely szerint, ha van egy olyan hely, amelyre vágyakozol, akkor a valóságban nem szabad elmenni oda, mert akkor a vágyaknak és az álmoknak vége szakad. De számomra a filmcsinálás és ez a filmem a képzeletbeli sziget, amelyre azonban azért mégiscsak jó néha ellátogatni.”

torokferi600

Fotó: Fekete Csaba

Jakab Juli (a Senki szigete egyik főszereplője)

“Nekem az belül van. Ilyen, amikor sétálok a kutyáimmal a Margitszigeten és közben zenét hallgatok. Bár ez nem olyan titkos hely.”

senki1 600


Bánfalvi Eszter (a Senki szigete egyik főszereplője)

“Az bennem van, mélyen. Nagyon privát.”

senki3 600


Mohai Tamás (a Senki szigete egyik főszereplője)

“Amikor egy szép vasárnap reggel, a barátnőmmel együtt csak azt kezdünk a nappal, amit szeretnénk. Ez biztos változik majd az évek során, mert szerintem mindenki a saját szigete felé tart.”

senki8 600


Schell Judit (a Senki szigete egyik szereplője)

“Ez a makett a filmben nagyon tetszett, egy ilyen pont jó lenne. Fontos lenne számomra, hogy víz vegye körül, és oda az otthoni kis szigetemet szívesen áthelyezném. Még nem tudom, hogy merre kell oda elindulnom, de majd egyszer elindulok többedmagammal.”

senki7 600


Sándor Pál (a Senki szigete producere)

“Az én titkos szigetem - de ezt ne mondd el senkinek - Sándor Pál.”

senki5 600


+1

Groó Diana (filmrendező)

“Ha földi viszonylatban nézzük, akkor biztos olyan hely lenne, ahol meleg van, tenger is van, és sokat süt nap. Jól nézett ki az a hely a Feri filmjében.”

senki2 600


nka emblema 2012