sex hikaye

Tudományos Filmszemle bővebb tematikával

Meghosszabbított határidő

2007. május 15. - filmhu
Tudományos Filmszemle bővebb tematikával
A Nemzetközi Tudományos Filmszemle idei tematikája kibővült életmód és környezetvédelmi filmekkel – adták hírül a szervezők. Az eseménynek idén október 8. és 14. között ismét a szolnoki Tisza mozi biztosít helyszínt. A nevezési határidőt meghosszabbították, június 15-ig lehet pályázni.

Nevezési felhívás:

A fesztiválra várjuk az olyan magas művészi tudományos és filmes eszközök felhasználásával elkészült filmeket, amelyek mondanivalójuknál fogva segítik az emberiség fejlődését, erkölcsi etikai állapotának javítását, a természet és környezet védelmét, egy élhetőbb világ megteremtését. A filmeknek mentesnek kell lennie a minden rasszizmustól, politikai irányzattól, szellemi divat áramlattól vagy tudományosan igazolhatatlan feltevéseken alapuló vélemények tényként történő bemutatásától. Ugyan akkor helyt kell adnia minden olyan leleplező alkotásnak mely hitelesen tár fel egy problémát, eseményt, konfliktust.

Nevezési kategóriák:

Életmód filmek, olyan filmeket várunk, amelyekben a minőségi élet, a magasrendű élet eszménye felé való törekedés tükröződik helyes életmóddal magunkért és környezetünkért.

Környezetvédelmi filmek:

Egy jobb, humánusabb emberi környezetért. A globalizáció által sugallt egyik eredmény a hatékony olcsó termelés, mely ugyanakkor tömeges méretű munkanélküliséget okozva megélhetési termelési kultúrák eltűnését eredményezi. Bár tisztában van az ipari termelés által okozott káros anyag kibocsátásnak, mégsem hajlandó önkontrollra. Végső soron a globalizációnak, a környezetszennnyezésnek előbb vagy utóbb mindenki vesztese lesz.

Tudományos Filmek:

Olyan különböző műfajú filmalkotásoknak biztosít fórumot, amelyek valamilyen formában a tudományhoz kapcsolódnak: tudományos munkáról, tudományos eredményekről szólnak, vagy cselekményükben, nyelvükben, előadásmódjában fontos szerephez jut a tudomány.

Részletes információk a www.tiszamozi.hu weboldalon.
További kérdéseivel forduljon a Fesztivál Irodához  Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. e-mail címen.Címkék

hír , fiesztanka emblema 2012