sex hikaye

Tűzvonalban - A pók hálójában

Soós Péter – Pajer Róbert

2009. január 15. - filmhu
1-1  /  3
Tűzvonalban - A pók hálójában
A MTV Tűzvonalban című sorozatának Soós Péter és Pajer Róbert által rebdezett egyik epizódja. A szemle elött a rendzeőket kérdeztük e-mailben.

filmhu: Miért pont ezt a filmtervedet forgattad le?

Pajer Róbert: Régóta szeretnék krimit forgatni, ez valahogy hiányzik a hazai mozi és tv kínálatból. De a kérdés picit naiv, olyan, mintha az ember nagyon válogathatna. Az ember örül, hogyha egyáltalán valamire összeáll a keret. De hangsúlyozom: régen szerettem volna egy ilyen sodró tempójú, feszült történetet filmre vinni.


filmhu:Hogyan választottad ki a stábodat?

P. R.: Legtöbbjükkel évek óta együtt dolgozom, ismerjük, értjük, szeretjük egymást. Ez természetesen sokat segít a hatékony, gyors munkában, a kritikus helyzetek megoldásában.


filmhu: Hogyan állt össze a költségvetés?

P. R.: Erről inkább Hábermann Jenő producer, az illetékes tudna beszélni. Én annyit tudok, hogy az MTV, az ORTT, az MMKA mellett a rendőrség is támogatta a produkció létrejöttét.
filmhu: Mi volt a legjobb élményed a forgatás alatt? 

P. R.: Rengeteg volt, nehezen tudnék kiemelni valamit!


filmhu:Mi volt a legrosszabb élményed a forgatás alatt? 

P. R.: Igen sokat fáztam! Valahogy a külső felvételekhez mindig a leghidegebb napokat sikerült kifogni.


filmhu:Mit vársz az idei szemlétől, mi érdekel a mezőnyből?

P. R.: Hogy kicsit feledteti az emberrel a telet, a gazdasági válságot és mindazt, ami a médiából ránk zúdul! Sok filmet szeretnék megnézni, mint mindig.


filmhu: Milyen díjra érzed esélyesnek a filmedet?

P. R.: Fogalmam sincs!


filmhu:Legjobb/legrosszabb bonmot a filmedben?

P. R.: Ezt talán majd a néző eldönti.
filmhu:Legtöbbször felvett jelenet?

P. R.: Az idő rövidsége miatt viszonylag kevés ismétlésre volt lehetőségem, szerencsére a színészek és a stáb munkája folytán nem is igen volt rá szükség.


filmhu:Melyik A kategóriás fesztiválon látnád a legszívesebben versenyben a filmed?

P. R.: Az ilyen típusú filmeknek a legnagyobb fesztiválja a moszkvai nemzetközi International Festival of detective films and television programs on law-enforcement themes, Law and Society elnevezésű fesztivál, ahol 2008-ban – a teljes kelet-, és nyugat-európai résztvevők közül – a sorozat kategóriában első díjat nyert a Tűzvonalban. 


filmhu:Hány néző tenne téged boldoggá?

P. R.: A televíziós vetítések nézőszáma 600.000 és 1.000.000,- között volt, azt gondolom ezzel elégedettek is lehetünk. Ennél fontosabb talán, hogy a tetszési index is magas volt, és általában a nézők várták a következő epizódokat. Ez netes hozzászólásokból is kiderül.Címkék

interjú , szemle 40


1-1  /  3

nka emblema 2012