sex hikaye

Utazás az időben - ajánló vasárnapra

Filmszemle napi ajánló

2009. január 26. - filmhu
Utazás az időben - ajánló vasárnapra
Külföldön sikeres magyar filmek, plusz a magyar filmek külföldi sikeréről szól beszélgetés metszik egymást ezen a napon, ahol vitézkednek a kisfilmek.
A napot rögtön egy amilyen érdekes, olyan fontos témát taglaló beszélgetéssel indíthatjuk: 10-kor a MOM 4-es termében a magyar film külföldi kitörési pontjairól, esélyeirő l lesz szó. A K4-es kisfilmek bizonyíthatják, hogy ez az esély egyre nagyobb: Cserhalmi Sára-Hevesi Nándor, Ekési Orsolya, Esztergályos Krisztina, Pálfi György, Salamon András filmjeit aznap kétszer is láthatjuk.

A kisfilmek kiemelt információs vetítése 15:15-kor nem kevesebbet ígér, mint a nyitófilm A repülés történetét (Kenyeres  Bálint), vagy a Nemes Gyula-féle, Karlovy Varyban Arany Glóbuszt nyert Letűnt világot, illetve Jan Cvitkovic, Jalmari Helander filmjeit.

Pater Sparrow lemmája, vagyis Stanislav Lem Az emberiség 1 napja című novellája alapján készült 1 című elsőfilmje 16:45-kor és 20:45-kor várja a vizualitást minden bizonnyal kedvelő nézőit, míg 17 órakor Fliegauf Benedek Csillogás című dokumentumfilmje már nem az emberiség, hanem az egyén jövőjéről, tudniillik a halálélményről számol be.

20:45-kor megint egy fontos kisfilmes blokk vár ránk: Can Togay, Nemes Jeles László új filmje mellett a Velencei Filmfesztiválon elismerő oklevelet elnyert Vacsorát, Perlmann Károly filmjét láthatjuk a K2 blokkban . Szomjas György Kopasz kutya című 1981-es filmje az időutazást hátrafelé segíti elő mára klasszikus bluesdalokkal, míg 21:30-kor tehetjük teljessé az idősíkok közötti bolyongást Vranik Roland nem túl rózsás jövőt jósoló Adásával .
nka emblema 2012