sex hikaye

Vacsora

Perlmann Károly

2009. január 16. - filmhu
Vacsora
Az Amerikánban élő Perlmann Károly eddig is filmes pályán dolgozott, ám első rendezése a Vacsora című kisfilm. A rendezőt e-mailen kérdeztük a szemle elött.

filmhu: Miért pont ezt a filmtervedet forgattad le?

Perlmann Károly: Habár 1993 óta dolgozok filmes pályán az USA-ban (többnyire, mint producer), az első narratívé rendezői munkámat mindenféleképpen Magyarországon szerettem volna megvalósítani. A Vacsorát három éve írtam. A következő két évben kerestem a megfelelő lehetőségeket a gyártáshoz. Amikor a Filmsziget felkarolta a projectet, belevágtunk és elkészítettük.


filmhu:Hogyan választottad ki a stábodat?

P. K.: Gyártásvezető Sarudi Gábor és producer Koltai Gábor ajánlatainak segítségével választottam a stábot.filmhu: Mi volt a legjobb élményed a forgatás alatt?

P. K.: Mivel ez volt az első magyar projektem, a legnagyobb élményt a kitűnő színészek és a stábbal való együttműködés szerezte.


filmhu:Mi volt a legrosszabb élményed a forgatás alatt?

P. K.: Sajnos a kevés pénz és idő miatt naponta két oldalt le kellet faragnom a forgatókönyvből gyártás közben. A végén a sztorinak a 40%-a elveszett, ami nemcsak a gyártási tervet borította fel, hanem a lelki és érzelmi egyensúlyomat is.


filmhu:Mit vársz az idei szemlétől, mi érdekel a mezőnyből?

P. K.: Örülök, hogy a filmem részt vehet az idei szemlén. Kíváncsi vagyok a többi résztvevő filmjeire. Maga a verseny kevésbé érdekel. Igazán a részvétel érdekel, valamint az izgat a legjobban, hogy a filmet egy nagyobb közönség láthatja.filmhu: Milyen díjra érzed esélyesnek a filmedet?

P. K.: Nem érzek semmit a díjakkal kapcsolatban. Nem ismerem a programban szereplő filmeket, így nem tudom miképp illik a Vacsora a versenybe. Alapjában véve a filmeket egymás ellen versenyezni mindig egy kicsit abszurdnak véltem.


filmhu: Legtöbbször felvett jelenet?

P. K.: Rózsika néni fuldokló jelenete bizonyult a legigényesebbnek, így ez került filmre a legtöbbször.


filmhu:Melyik A kategóriás fesztiválon látnád a legszívesebben versenyben a filmed?

P. K.: A Vacsora a 65. Velencei Film Fesztiválon mutatkozott be, ahol elismerő oklevelet szerzett. Maga a Velencében való szereplés nagy meglepetést és sok örömöt szerzett.filmhu: Hány néző tenne téged boldoggá?

P. K.: Minél többen látják a filmet, annál jobban örülök, mivel kisfilmeknek nincs igazán piacuk.


filmhu: 40 éves lett a szemle, mi a legmeghatározóbb élményed a magyar filmszemlével kapcsolatban?

P. K.: Ez az első filmszemle, amin részt veszek (mint alkotó, vagy mint néző), így nincsenek a szemléhez fűződő élményeim.


A film adatlapja a 40. Magyar Filmszemle hivatalos oldalán.


nka emblema 2012