sex hikaye

A mi szerelmünk

2000. július 4. - Király András
Egy Párizsban tanuló magyar lány, Emmi beleszeret egy idősebb francia férfiba. Emmi és Alex Budapesten akarják kezdeni közös életüket, Alex közben válni készül feleségétől, akihez, úgy érzi, nem köti más, csak tizennyolc éves nagylányuk.
Miközben a válás körüli bonyodalmak zajlanak, Emmi a családi hagyatékban szerelmes leveleket és egy régi amatőrfilmet talál. A film és a levelek valami titokra utalnak, Emmi nagyanyja, Eszter szerelmes volt a háború előtt egy lengyel férfiba, de végül más valakihez ment feleségül.
Emmi a Filmintézetben nézi meg a filmet, itt ismerkedik meg Légoza Lászlóval. Légozát megbűvöli Emmi és a titokzatos történet, csakhogy Emmi visszatér Franciaországba Alexszel.
Grund, a Párizsban élő lengyel antikvárius Emmi és Alex segítségére lesz, a francia ellenállókról készít listákat. Több nyom arra utal, hogy a titokzatos lengyel szerető a háború alatt Franciaországba került. Grund szerelmi bánattal küzd, a felesége néhány évvel ezelőtt elhagyta, visszament Lengyelországba a tenger mellé.
Mind a négyen bekapcsolódnak a nyomozásba, eljutnak Flandriába, ahova a nyomok vezetnek.
Csakhogy hőseinket ekkor már az érdekli, hogyan válasszanak két szerelem között, hogyan szerezzenek vissza egy régi szerelmet.
Road-movie a szerelemről - találkozások, búcsúzások, szeretkezések, összeveszések után elérkezünk a lengyel tengerpartnak éppen arra a részére, ahol sok évvel ezelőtt az a bizonyos amatőrfilm készült. S ahol minden megváltozik?Címkék

filmnévjegy , premiernka emblema 2012