sex hikaye

Bunyó, Szerelem olasz módra

Heti filmajánló

2009. július 29. - filmhu

Bemutató: 2009. július 30.

Bunyó, Szerelem olasz módra
A legújabb Harry Potter epizód döntögeti a nézettségi rekordokat, a nyár jegyében pedig ismét két habkönnyű amerikai filmet láthatunk a mozikban. A Bunyó egy fiatal amerikai srác alvilági története sok vérrel és ökölcsapással, a Szerelem olasz módra pedig egy romantikus komédia magukat olasznak tettető kisemberekről, akik a szerelmet keresik.  

Bunyó / Fighting

A Pankrátor után itt a következő, kétségkívül kevésbé eredeti szocio-bunyós film. A film alkotói a címadással nem árultak zsákbamacskát, a Bunyó ugyanis egy kisvárosi srác történetét meséli el, aki New Yorkban próbál szerencsét, hamisított cuccok árulásával. A fordulatot és a 'kitörési lehetőséget' egy szintén kispályás bűnöző, Harvey Borden hozza, aki egy utcai verekedés során figyel fel főhősünkre, és bevezeti őt az utcai harcosok kemény és korrupt világába. A film főszerepében a fiatal Channing Tatum, aki előzőleg a Step Up című romkomban csillogtatta tánctudását. Bár az intenzív püfölések mögött érzékeny környezetrajz és fejlődéstörténet húzódik meg, a műfaj ismerői Jean-Claude Van Damme '90-es Oroszlánszívének szinte tökéletes mását vélik felfedezni a Bunyó-ban.  

Forgalmazó: UIP-Duna Film honlap,   előzetes,  IMDB

A filmhu ajánlata a hétre:
Szerelem olasz módra / Everybody Wants to Be Italian

A legújabb amerikai romantikus komédia címe azt sugallja, hogy a 2001-es Bazi nagy görög lagzi, és a hamarosan a mozikba kerülő Görögbe fogadva sorát gyarapítva az etnikai különbségekre építő vígjátékot kapunk, ám a filmben csak a mellékszereplők olaszok, és a nemzetiség is csak mellékszerepet játszik az alapkonfliktusban. A Szerelem olasz módra Észak-Boston olasz negyedében játszódik, itt él Jake Bianski, aki olasznak tetteti magát és nyolc éve reménytelenül szerelmes egykori barátnőjébe, Marisába, az immár háromgyermekes családanyába. Persze kisvártatva bejön a képbe a konfliktus forrása, a magát szintén olasznak tettető dögös állatorvos, aki jól felkavarja a plátói szerelem állóvizében úszkáló, kissé bugyuta főhősünk.

Forgalmazó: Fórum Hungary honlap,   előzetes,  IMDB


nka emblema 2012