sex hikaye

DVD-n a Jack és Rose balladája

Nyerd meg!

2008. szeptember 16. - filmhu
1-1  /  2
DVD-n a Jack és Rose balladája
A kétszeres Oscar-díjas Daniel Day- Lewis felesége rendezésében: apa és lánya idillje egy hippikommunában. A filmet megnyerheted DVD-n, ha most a filmhuval játszol.
 
 
 
 
Kapcsolódó anyagok

A film története:

Jack és 16 éves lánya, Rose egy szigeten nagy egyetértésben éli mindennapjait egy korábban szebb napokat látott hippi kommuna területén.  Idilli életük azonban teljesen felborul. Jack-ről kiderül, hogy halálos beteg, és ő rettegni kezd, mi lesz Rose-zal, ha teljesen magára marad...

A Jack és Rose a szeretet és a veszteség balladája. Rebecca Miller apja nyomdokain haladva szenvedélyes, költői szépségű regényt írt és filmesített meg, mely egyszerre mesél egy fiatal lány felnőtté válásáról és egy férfiról, aki hátat fordított a világnak, mely nem tudott felérni az ideáljaihoz.

"A vérfertőzés bármennyire is kényes téma, Miller tragikomikus húrokat pengető filmjében ízléssel ábrázolja – ebben természetesen nem kis szerepe van a színészeinek is, Daniel Day-Lewisnak még azt is elhiszem, hogy joggal vitatkozik a környék építési vállalkozójával, Beau Bridges-szel a terjeszkedő lakóparkok egyenházaival kapcsolatban.

Szenvedélyes, költői szépségű film

Az extrém élethelyzet ábrázolása a társadalmi korlátokkal kapcsolatban is elgondolkoztatja a nézőt – szocializáció hiányában Rose az évek során „szabad” emberré vált, akit sem a Tízparancsolat, sem a törvénykönyv nem korlátoz semmiben. Szabadsága azonban Jack önzésének eredménye és függvénye (a lány Ödipusz-komplexusa is annak köszönhető, hogy apján kívül nemigen találkozott más férfiakkal).

A Jack és Rose balladája kisebb bakijaitól eltekintve figyelemreméltó alkotás – ha a filmidő erejéig képesek vagyunk idézőjelbe tenni az előítéleteinket és a neveltetésünket, egy fanyar humorú, sajátosan értelmezett, apa-lány-viszonyt boncolgató melodrámát láthatunk a vásznon." - olvasd el a filmhu kritikáját!

Írta és rendezte: Rebecca Miller
Zene: Michael Rohatyn 
Operatőr: Ellen Kuras

Szereplők:

Daniel Day-Lewis Jack Slavin
Camilla Belle  Rose Slavin
Catherine Keener Kathleen
Paul Dano  Thaddius
Ryan McDonald Rodney
Jena Malone  Red Berry
Beau Bridges  Marty Rance
Jason Lee  Gray

Nyelv: angol, magyar
Hang: 2.0
Képarány: 4:3
Felirat: magyar
Extrák: Ajánlók

1-1  /  2

nka emblema 2012