sex hikaye

DVD-n az Új Eldorádó

Extrák után folytatás

2005. december 14. - filmhu

Bemutató: 2005. december 6.

DVD-n az Új Eldorádó
Elkészült a számos fesztiválon elismerést begyűjtött Új Eldorádó című dokumentumfilm DVD-változata, amely rengeteg extrával felszerelve mutatja be a Verespatakon történt eseményeket. A film rendezője, Kocsis Tibor ez alkalomból a szerkesztőségünknek küldött tájékoztatóban bemutatja a korong bonusz anyagait és további zöld-terveiről számol be.

Kedves Barátaim, kicsit és nagyon zöldek!


Örömmel jelentem, hogy egy évvel az Új Eldoradó mozibemutatója után, megszületett a film DVD-változata, ami sokkal gazdagabb tartalmú lett, mint én valaha gondoltam volna. Nagy munka volt.

Egyúttal elnézést kérek mindenkitől, akinek már egy korábbi megjelenést ígértem. Látni fogjátok megérte várni a mai napra. Röviden a DVD tartalma: - először is ez egy dupla rétegű DVD, ami olyan mintha egy kétlemezes DVD-t tartanál a kezedben. Így a film mellett, több mint másfél óra extra tartalommal büszkélkedhetünk. A DVD különlegessége, hogy a film 6 nyelven, magyar, angol, német, francia, olasz és román felirattal is élvezhető.

Az extra filmek közül a legfontosabb: az Időzített bombák című 32 perces ismeretterjesztő filmem, amit többéves munka után fejeztem be, és azt mutatja be, hogy milyen ökológiai veszélyforrások fenyegetik a Tisza vízgyűjtőjét.

A korongon található továbbá a környezettudatos nevelésben is jól hasznosítható ökológiai fogalomtár, valamint két rövidfilm a verespataki denevérekről és a meddőhányókról. A kimaradt jelenetek között hét, eddig be nem mutatott riport is helyet kapott, a forgatás többéves munkáját pedig gazdag képgaléria dokumentálja.

A DVD-n található még a Goldman Environmental Prize (évente, minden kontinensről egy személynek odaítélt környezetvédelmi díj) átadójára készült portréfilm, amelyet a szervezők bocsátottak rendelkezésre, Robert Redford narrációjával. A rangos kitüntetést Európából idén Stephanie Roth, a verespataki Alburnus Maior egyesület aktivistája vehette át.

Elkezdtük a film második részének forgatását, az augusztusi Széna-fesztiválon, ahol majdnem 10.000 ember „tüntetett” a bányaprojekt ellen. Ebből láthatunk ízelítőt az

Új Eldorádó 2– előzetesében, ami szintén megtalálható a DVD extrái közt.
Rólam: audiókommentár, interjú, filmográfia és az Új Eldorádó díjai.

A Zöld Művek Alapítvány, a Közép-Európa Klub és jómagam kezdeményezésére a DVD megjelenésével egy időben országos ökológiai pályázatot hirdetünk középiskolások számára „Egy nap Verespatakért” címmel, amit hamarosan kiírunk.

A Flóra Film a DVD forgalmazásából származó bevétel 10 %-val ismét segíteni fogja a verespataki Alburnus Maior civil érdekvédelmi szervezetet.

A DVD megrendelhető a www.ujeldorado.hu -n és kapható a nagyobb könyvesboltokban. Ára 2900 Ft.

Köszönöm eddigi segítségeteket, amire továbbra is számítok.
Ha fontosnak érzed, küldd tovább ezt a levelet.

Kocsis Tibor


nka emblema 2012