sex hikaye

Elefánt

Holt kölkök társasága

2004. május 6. - Kubiszyn Viktor

Bemutató: 2004. május 6.

2-2  /  2
Elefánt
1999 április 20-án, hat hónapos gondos tervezés után két amerikai kölyök elindult iskolába. Decens katonai gyakorló, élesített kézigránát, shotgun és kézifegyverek a hátizsákban. Minden ami egy alapos vérfürdőhöz kell, nekik pedig kellett, valamiért, nagyon. A tervbe azonban hiba csúszott: a házi készítésű csőbombák nem robbantak, így a tervezett 200 ember helyett csak 13 exitált. A kamasz-terminátorok öngyilkosok lettek, egy masszív tömeg-mészárlás kétes hírnevével és a vélhető diabolikus extázissal a hátuk mögött. Magyarázat nincs, vagy ha mégis, akkor arra úgysem a felnőtt Amerika fog rájönni.
Elefánt (szinopszis)

Az Elefánt egy teljesen átlagos középiskolai nap történetét meséli el valahol az Egyesült Államokban. Egy gyönyörű őszi napon az egyik diák, Eli le akar fotózni egy punk-rock párt. Nate a futball edzés után találkozik barátnőjével, Carrie-vel. John az iskolában hagyja apja kocsijának kulcsát, hogy a testvére érte mehessen. Az iskolai kávézóban Brittany, Jordan és Nicole megbeszélik a legújabb pletykákat. Michelle a könyvtárba rohan, de közben Eli néhány fotót készít Johnról a folyosón.

Ez a nap is olyan, mint a többi... De hirtelen elszabadul a pokol...

Gyönyörű és költői, ugyanakkor mélységesen zavarbaejtő: az Elefánt hitelesen mutatja be a középiskolások életét, ahol a szépség brutális gyorsasággal pusztul el.

Gus Van Sant rendező egész pályafutása során - a Mala Nochétól kezdve az Otthonom, Idahóig és a Good Will Huntingig - arra kereste a választ, hogy milyen fiatalnak lenni, milyen helyet keresni a világban. Az Elefánt újra ezeket a kérdéseket vizsgálja egy eddig ismeretlen, iskolai közegben: a film a tinédzserek életét mutatja be a gyakran erőszakos és bizonytalanságokkal teli világban.

2-2  /  2

nka emblema 2012