sex hikaye

Meseautó

2000. december 19. - filmhu
 
 
 
 
Szűcs János, egy nagy budapesti üzletközpont igazgatótanácsának elnöke harmincöt éves, gazdag és sikeres. Nőtlen, ami nem jelenti azt, hogy ne dongnának körülötte a nők. Hősünk már kissé unja is ezt a mélyebb érzelmek és élmények nélküli életet, amire oly sokan vágynak...

Az elnök úr évek óta először hosszabb szabadságra készülődik. Ennek örömére egy gyönyörű autót kap a nagybátyjától. Szűcsnek, a mesés autóval már az első napon sikerül fellöknie egy görkorcsolyával száguldozó fiatal lányt, Kovács Verát. Szerencsére nagyobb baj nem történik, ha nem számítjuk, hogy az elnök beleszeret a lányba.

Vera az Üzletközpontban dolgozik, de erről Szűcsnek persze nincs tudomása. Így azt sem tudja, hogy Halmos úr, a titkársági mindenes, és a küldöncök vezetője, az ő javaslatára éppen aznap rúgta ki az ismeretlen kedvest.
Az elnök úr követi Verát, megtudja címét és nevét, de vajon hogyan férkőzhet úgy a közelébe, hogy a lány ne utasíthassa vissza azonnal és végleg?

A topmenedzser számára ez nem lehet probléma.

Péterfi úr, a nagybácsi segítségével Vera apja "egy rádióvetélkedőn megnyeri" a meseautót egy hónapra sofőrrel együtt. Vera ugyan gyanakszik, hogy éppen az őt elgázoló sofőrt nyerték meg, de ez nem tart sokáig. Egy-két nap alatt ugyanis beleszeret a sofőrbe, és mint köztudott: a szerelem vak.

Szűcs elintézi, hogy a lányt visszavegyék az Üzletközpontba. Ez felettébb gyanús a főnökébe szerelmes titkárnő, Anna számára. Szűcs nem megy szabadságra? Odaadja a kocsiját a lánynak? És visszavonja az elbocsátását?... Több, mint gyanús.

A cégnél elterjed, hogy Vera Szűcs szeretője. Vera felkeresi Szűcsöt az otthonában, hogy a pletyka ellen tegyen valamit. A lány persze nem tudhatja, hogy akit ő elnök úrnak gondol, az Péterfi, a nagybácsi.
Szűcs boldog, hogy a kedves nő sofőrként szerette meg és nem a hatalmáért, a pénzéért. Úgy érzi, megtalálta az igazit. Péterfi szerint az unokaöccse téved. Ez a lány is olyan, mint a többi: ha találkozna egy igazi Szűccsel, dobná a sofőrt.

A két férfi fogadást köt.

Anna, a titkárnő meglepetéssel értesül arról, hogy a lány "valamiféle sofőrrel" Visegrádon tölti a hétvégét. Azonnal Visegrádra delegálja örök udvarlóját, Halmost, hogy leplezze le a lányt, és így szabadítsa meg a vezért az erkölcstelen perszónától.

Visegrádon Péterfi Szűcsként, Szűcs pedig egyszerű sofőrként viselkedik. Péterfi nyomul - apartmant, virág, vacsora -, de Vera "a sofőr" mellett döntene, ha Halmos - Anna tanácsára - nem árulná el neki, hogy "a sofőr a mi Szűcsünk, az a Szűcs meg nem Szűcs".

Vera bosszút esküszik, eljátssza, hogy az ál-Szűcsöt választotta, bármennyire szenved. Persze minden jó, ha jó a vége. S ennek a filmnek, mint minden mesének, jó a vége.


Adj gázt, és meg se állj a Meseautó honlapig!


Címkék

filmnévjegy , premiernka emblema 2012