sex hikaye

Moziba be: A világ, és ami utána van

Heti filmajánló

2009. november 12. - filmhu
Moziba be: A világ, és ami utána van
A heti premierek között két kitűnő film is akad, az egyik egy amerikai kisvárosi történet (Tiszta napfény), a másik pedig egy Cannes-i különdíjas börtönfilm (A próféta). A gyerekeknek és azoknak, akik nem szeretik a realizmust, a Don Quijote szamarancsa című spanyol animációt ajánljuk, azoknak pedig, akiket az emberiség kipusztulására és a CGI hoz lázba, a 2012 című katasztrófafilmet. 

Tiszta napfény / Sunshine Cleaning

Elfogultságot kell jelentenem: többszörösen érintett vagyok, ami a Tiszta napfény szereplőivel való azonosulást illeti, bár sosem takarítottam pénzért, és nem voltam pompon-csapat kapitánya sem. A Család kicsi kincse producerei jegyzik ezt az amerikai független filmet, ami már önmagában sok mindent elárul. A Tiszta napfény kisvárosi történet egy kisfiát egyedül nevelő fiatal nőről, aki takarításból keresi a pénzt, de az ingatlanbizniszbe vágyik, mindeközben középiskolai, immár nős ex-pasijával folytat viszonyt, és apjával élő húgát próbálja terelgetni, a felelősségvállalás rögös útján. A két lány takarítóvállalatot alapít, nem is akármilyet, hiszen a nagy pénz a hullák utáni takarításban van.... Egy kedves és nagyon emberi film, remek színészi alakításokkal, és jófajta (abszurd)humorral.

Forgalmazó: Budapest Film  honlapelőzetesIMDB

Don Quijote szamarancsa / Donkey Xote

„Ha jó nincs, ló a szamár is” - tartja a mondás, amely a Shrek producereinek legújabb animációját fémjelzi. A Don Quijote szamarancsa spanyol-olasz koprodukcióban készült 3D animáció, amelyben egy szamár meséli el Don Quijote igaz történetét. Egy szamár, akinek leghőbb vágya, hogy lóvá változzon, miközben gazdája soha nem látott szerelme, Dulcinea után vágyakozik. Kalandvígjáték beszélő állatokkal a középpontban, intrikákkal, fordulatokkal, harccal és humorral  teletűzdelve. Bár a spanyol animációt a hírek szerint úgy rakták össze, hogy gyerekeknek és szüleiknek egyaránt élvezhető legyen, azért elsősorban a modern regény első képviselőjének tartott Cervantes-féle Don Quijote kedvcsinálójaként ajánljuk.

Forgalmazó: Best Hollywood  előzetesIMDB

2012

Adott egy jóslat, mely szerint a világ vége 2012 december 12-ére datálódik. És adott egy indiai tudós, aki 2009-ben tényekkel alátámasztja, hogy ez a jóslat bizony beteljesedhet. Ehhez jön még egy felsőbb körökben mozgó, befolyásos tudós cimbora (Chiwetel Ejiofor), aki mindezt az amerikai elnök elé tárja. És ekkor lép be a képbe az 'átlagember' (John Cusack), egy bukott író,  aki mellékállásban limuzinsofőr, és épp kirándulni viszi két gyerekét, vasárnapi apuka minőségében. A Yellowstone Parkban találkozik egy őrült rádióssal (Woody Harrelson), aki a világvégéről és hatalmas űrhajókról papol, és hősünk fejében összeáll a kép. Ezzel kezdetét veszi a vesszőfutás, előtérbe kerülnek a digitális trükkök, földrengést vulkánkitörés és cunami követ, és minden befolyásos személy és állat Kínába tart, hogy felszálljon Noé hipermodern bárkájára. Egy politikailag korrekt, teljesen sablonos katasztrófafilm, a filmtörténet legcikibb utolsó mondatával.   

Forgalmazó: Intercom  honlapelőzetesIMDB

A filmhu ajánlata: A próféta / Un prophète

Az egyik legjobb és legnépszerűbb francia rendező, Jacques Audiard legújabb filmje elnyerte a cannes-i zsűri nagydíját, és jelölték a Európai Filmakadémia díjára is, méghozzá hat kategóriában. A börtöndrámaként, fejlődéstörténetként és szociográfiaként egyaránt helytálló film főhőse a 19 éves Malik El Djebena, akit hat év börtönbüntetésre ítélnek. Az árva, védtelen fiú a börtönben kénytelen kemény döntéseket hozni a túlélés jegyében, és hamarosan az ott lapokat osztó korzikaiak csicskájává válik. Ám Malik eszesebb és élelmesebb, mint azt bárki gondolná, miközben alázatosan végzi a rábízott feladatokat, a maga uraként építi ki saját drogcsempész bizniszét, míg végül az alvilág kulcsfigurájaként távozik az intézményből. Izgalmas és lírai film, amit gyakorlatilag mindenkinek ajánlunk.  

Forgalmazó: Szuez Film  honlap előzetesIMDB

Olvasd el a filmről írt kritikánkat!


nka emblema 2012