sex hikaye

Moziba be: csempészek, emigránsok, alkeszek és vámpírok

Heti filmajánló

2009. október 21. - filmhu
Moziba be: csempészek, emigránsok, alkeszek és vámpírok
A forgalmazók úgy döntöttek, a napok óta tartó borús idő ellen igazi alternatívákat kínálnak: három remek művészfilm (a szó jó értelmében) csütörtöktől a mozikban. Egy francia film egy szerelmes kurd fiúról (Welcome), norvég alkotás egy alkoholista ex-síbajnokról (Észak), és a 40. Filmszemle fődíjas bosszúfilmje (Utolsó idők). Azoknak pedig, akik nem szeretik a realizmust, a Rémségek cirkuszát ajánljuk!   
 
 
 
 

Welcome    

Francia film Bilalról, egy tiszta tekintetű, 17 éves kurd fiúról, aki több hónapon át gyalogolt, hogy eljusson szerelméhez Londonba. Ám Végül Calais-ban, a La Manche csatorna partjánál találja magát, 34 kilométerre Angliától. Egy kudarcba fulladt kamionos csempészakció után úgy dönt, megtanul úszni, és átúszik a túlpartra. Az uszodában megismerkedik Simonnal, aki pártfogásába veszi a fiút, annak ellenére, hogy ezzel magát is veszélybe sodorja. Egy szép és drámai film, lehengerlő színészi alakításokkal barátságról, szerelemről, kitartásról. És nem utolsó sorban az emingrások helyzetéről és kilátásairól, a reménytelenségről, a kegyetlenségről, elutasításról, brutális valóságunkról. 
 

Forgalmazó: Szuez Film  honlap,  előzetes,  Imdb

Észak / Nord

A népszerű norvég író, Erlend Loe (Naiv.Szuper, Doppler) jegyzi az Észak forgatókönyvét, amelynek elsőfilmes rendezője, Rune Denstad Langlo többek közt elnyerte a Berlini Filmfesztivál kritikusainak díját, és a Titanic Filmfesztivál Hullámtörők díját 2009-ben. A jófajta groteszk humorral fűszerezett Észak anti-főhőse, Jomar Henriksen (Anders Baasmo Christiansen), egykori síbajnok, túl egy idegösszeroppanáson jelenleg fő tevékenységként önsajnálatba merül és vodkát szopogat, mellékesen pedig pályagondnokként dolgozik. A 30-as férfi életét egykori jóbarátja látogatása forgatja fel, aki felvilágosítja, hogy van egy 4 éves fia valahol északon. Jomar motoros szánra pattan, hogy egy amolyan minimalistán-kalandos út során visszataláljon önmagához.

Forgalmazó: Cirko Film  honlap,  előzetes,  Imdb


A Titanic alatt készült kritikánkat itt olvashatod!

Rémségek cirkusza / Cirque du Freak: The Vampire's Assistant

Még mozikban a megkapó svéd vámpíros-szerelmesfilm, az Engedj be!, máris itt a következő alkotás a műfaj rajongóinak. A Rémségek cirkuszának főhőse, a 14 éves Darren Shan (Chris Massoglia) egy normális, hétköznapi, kiszámítható és saját bevallása szerint rendkívül unalmas életet él egy amerikai kisvárosban - "mígnem a dolgok bizarrá válnak". A Rémségek utazó cirkusza érkezik ugyanis a városkába, és a meghökkentő előadás után egy gyakorló vámpír vérszomjassá változtatja a fiút. Így Darren a szülői házat hátrahagyva beáll az utazó vustliba, a kígyófiú, a farkasember, a szakállas nő és a gigantikus kikiáltó sorába. Ám az új, izgalmas élet sem fenékig tejfel, a sötét oldalon ugyanis a vámpírok halálos ellenfeleikkel folytatnak harcot. 

Forgalmazó: UIP-Duna Film honlap,   előzetes,  Imdb


A filmhu ajánlata a hétre: Utolsó idők

Adott egy testvérpár, akik egy fullasztó levegőjű kisvárosban éldegélnek valahol Dél-Kelet Magyarországon. Eszter fogyatékos, őt egyedül nevelő bátyja, Iván autószerelésből és olajcsempészetből próbálja előteremteni a kettejüknek szükséges pénzt. Az egyhangú hétköznapokat Iván számára a helyi kocsmában elfogyasztott fröccsök és a kocsmárosnővel bonyolított alkalmi légyottok színesítik, míg Eszter a közeli erdőben sétálgat és feljegyzi minden arra elhaladó jármű adatait. Mígnem egy nap történik valami, ami fenekestül felforgatja kettejük életét: Esztert megerőszakolják. Szép és őszinte film a magyar valóságról, kitaszítottságról, szerelemről, boldogulásról, a nagyváros vonzerejéről és a bosszúról, gyönyörű képekkel, remek színészi alakításokkal és impresszív zenékkel. Mindenkinek kötelező darab. 

Forgalmazó: Budapest Film előzetes,   Imdb


Olvasd el a filmről írt kritikánkat!
nka emblema 2012