sex hikaye

Moziba be: Fiús és lányos filmek

Heti filmajánló

2009. június 25. - filmhu
Moziba be: Fiús és lányos filmek
Úgy tűnik, a forgalmazókat megijesztették a sörkertek látogatási statisztikái, mert az esős idő ellenére is csak két premierfilm jutott a hétre. A kosztümös film fogalma kiteljesedik, mozikban ugyanis a Coco Chanel, a francia divattervező-ikon életrajzi filmje, a varázslatos Audrey Tautou-val a főszerepben. A másik ajánlat a Transformers második része, amely A bukottak bosszúja alcímen számol be arról, hogyan vesznek revansot az Álcák az Autobotokon.
 
 
 
 

Transformers: A bukottak bosszúja / Transformers: Revenge of the Fallen

Még a Transformers avatott rajongói is kritikus hangot ütnek meg a második rész színvonalát illetően, amely A bukottak bosszúja alcímet viseli. A történet hosszas ecsetelésére legjobb szándékunk ellenére sem vállalkozhatunk, legyen elég annyi, hogy a gonosz Álcák a Föld életére törnek (mi másra?), míg az Autobotok és az emberek – köztük immár egyetemista főhősünk, Sam Witwicky (Shia LaBeouf) – megkísérlik megmenteni azt. Akcióban nincs hiány, a robotharc globális méreteket ölt, és Sam barátnőjének személyében a szexistennőnek kikiáltott Megan Fox bájaiban is gyönyörködhetünk, akció közben. Talán még a poénok csiszolgatásába több energiát fektethettek volna az alkotók, de ez ne tartson távol egy robot- vagy digitális-trükk rajongót se a Multiplexek pénztáraitól. A Transformers harmadik része 2012-re várhatól.

Forgalmazó: UIP-Duna Film  honlap,  előzetes,  IMDB

A filmhu ajánlata a hétre: Coco Chanel / Coco avant Chanel

A Coco Chanelként világhírt szerzett kosztümkirálynő kalandos élete egy francia kisváros árvaházában kezdődött, majd varrónőként és az éjszakai mulatók pacsirtájaként folytatta pályafutását. Anne Fontaine filmje divattervezői karrierje elejéig követi nyomon az emancipált nő ikonját, aki hol nyakkendőben, hol pizsamában flangál a fűzőjüktől fulladozó, tüllökkel és csipkékkel teleaggatott nők között. A film legnagyobb erénye a szereplőválasztás, különösképp a Cocot alakító Audrey Tautou volt telitalálat, aki nemcsak semmissé teszi a film minden hibáját, de végérvényesen bebizonyította, hogy nem csak kisugárzása, hanem tehetsége is kivételes. A Coco Chanel másik nagy erénye az operatőri munka, amely - akárcsak főszereplőnk - egyszerűen és elegánsan progresszív, a kosztümös film műfajához mérten. A kosztümök, a románcok és a francia színésznő szerelmeseinek mindenképp ajánljuk!   

Olvasd el a filmről írt kritikánkat!

Forgalmazó: Fórum Hungary honlap,   előzetes,  IMDB


nka emblema 2012