sex hikaye

Moziba be: Itt a tavasz!

Heti filmajánló

2010. április 7. - filmhu
Moziba be: Itt a tavasz!
Ha az ablakon kitekintve ez nem is mindig egyértelmű, a filmfelhozatalból tökéletesen megállapítható, hogy itt a tavasz, hiszen szerelmes filmek adják egymásnak a mozivásznat (Egy lányról, Kedves John!), és egy nyarat idéző habkönnyű amerikai akcióvígjáték is jutott a hétre (Párterápia). Az fajsúlyosabb témák kedvelőinek ajánljuk még a Helyzetek és Gyakorlatok forgalmazási versenyben szereplő London River-t, az ínyenceknek pedig a Dot.com című portugál-brazi vígjátékot..

Dot.com

A Mázli „Kis falu nagy szarban” mottója akár a Dot.com című brazil-portugál vígjáték sajátja is lehetne, habár itt nem az olaj, hanem egy internetes domain a konfliktusok legfőbb forrása. Az 50 lakost számláló Aguas Altas nevű portugál falu fiatal mérnöke ugyanis a falu nevén indít honlapot, hogy a helyi útépítés viszontagságairól tájékoztassa a nagyvilágot. Csakhogy a név egy portugál multicég ásványvíz márkájának neve, akik visszakövetelik a domaint. Megindul a stratégia kidolgozása, a falu kettészakad, van, aki némi pénzt remél a helyzettől, és van, aki történelmi múltra hivatkozva követeli vissza a nevet. A felfordulás közepette megérkezik a faluba a cég csinos képviselője, aki személyesen akarja megoldani a kialakult konfliktust. Sok félreértés és kavarodás, némi romantika és a kelleténél kicsit kevesebb humor került ebbe az igen aktuális kérdéseket feszegető falusi komédiába.

filmaj0408_dotcom_sz1
Forgalmazó: Anjou Lafayette előzetes, Imdb

Kedves John! / Dear John

Végre egy film, ami a jelen Amerikájáról szól, és aktuális problémákat vet fel - gondolhatnánk a Kedves John! története alapján, amely egy fiatal főiskolás lány és egy fiatal és jóképű hivatásos katona történetét meséli el. Ám már az előzetest látva egyértelművé válik, hogy ez a film sem több a számtalanszor eldurrantott amerikai romantikus dráma patronnál, nem akar aktuálpolitikáról, vagy a jelen Amerika fiataljait érintő fajsúlyos témákról-dilemmákról beszélni. A Kedves John!-t a tinik egyik aktuális favoritja, Channing Tatum és a műfaj kasszasikerre predesztinálja, de ez még nem garantálja, hogy másnap is emlékezni fogunk a filmre.

filmaj0408_kedvesjohn_sz3
Forgalmazó: Palace Pictures  honlap, előzetes, Imdb

Párterápia / Date Night

A Párterápia - címével ellentétben - nem egy Woody Allenes dumálós-filozofálós film, hanem egy akció-vígjáték, amely arra adja meg a választ, hogyan dobhatod fel kissé megfáradt házastársi kapcsolatod. Történik ugyanis, hogy a New Jersey kertvárosában élő kétgyermekes pár, Fosterék gondolnak egyet, és szokásos heti 'vérpezsdítő' randijuk helyszínéül nem a jól bevált sarki krimót választják, hanem Manhattan legmenőbb éttermét. Ám ilyesfajta helyekre a rutinosabbak jó előre asztalt foglalnak, ők pedig egy hirtelen ötlettől vezérelve egy bizonyos Tripplehorn házaspárnak adják ki magukat. Ám később kiderül, hogy ez nem volt épp taktikus lépés, mert hamarosan két korrupt zsaru és a maffia ered a nyomukba. A házaspár a névcserének köszönhetően egyre veszélyesebb kalandokba sodródik, míg végül sikerül kimenekülniük az alvilág útvesztőiből, és bónuszba még kis híján közönybe sodródott házasságukat is felpezsdíti a kaland.

filmaj0408_parterapia_sz4
Forgalmazó: Intercom honlap, előzetes, Imdb


London River

A London River a Filmklikk forgalmazási versenye, a Helyzetek és gyakorlatok keretében kerül a mozikba, az Atomfilm forgalmazásában. A verseny filmjeit a tolerancia hívószava kapcsolja össze, valamint az, hogy alternatív utakon, 'underground' marketing-stratégiával kerülnek a közönség elé. A film a terrortámadásoktól hemzsegő Londonban játszódik, ahol a gyermekeik eltűnése okozta kétségbeesés összehoz két embert, Ousmant és Mrs. Sommerst. A két - különböző vallású és anyanyelvű – embert a szükség hozza össze, és megtanítja őket (és minket) arra, hogy az átjárható világban egyre égetőbb szükség van a toleranciára. A tavalyi Berlinale-n több díjjal jutalmazott filmet megnézheted a ma esti filmhu filmklubban, ha 16 óráig írsz nekünk egy levelet ide! A filmről írt kritikánk itt olvasható.

filmaj0408_londonriver_sz5
Forgalmazó: Atomfilm honlap, előzetes, Imdb
A filmhu ajánlata: Egy lányról / An Education

Tegyük fel, hogy egy csinos és okos 16 éves diáklány vagy a '60-as évek Londonjának külvárosában, aki Párizsról, sanzonokról, francia filmekről, menő fekete ruhákról és regényekről álmodozik, miközben a latinját próbálja feljavítani, amely az egyetlen akadály az Oxford felé vezető úton. Ekkor jön a képbe egy kedves 30-as férfi meg a sportkocsija, aki elegáns éttermeket, bárokat, izgalmas aukciókat és utazásokat kínál alternatívaként. Mit választanál? Ez történik az Egy lányról főszereplőjével, Jenny-vel (Carey Mulligan), aki a végtelenül unalmas diákévek után  belekóstolhat a felnőttek izgalmas világába. Remek színészek, jó zenék, jó dumák, fantasztikus atmoszféra, egyszóval magával ragadó film, kissé szájbarágós mondanivalóval. Elsősorban minden álmodozó lánynak ajánljuk, és mindazoknak, akik valaha azok voltak.
filmaj0408_egylanyrol_sz2
Forgalmazó: Budapest Film honlap, előzetes, Imdb

nka emblema 2012