sex hikaye

Moziba be: Magyarország tavaly

2012. április 18. - filmhu
Moziba be: Magyarország tavaly

A forgalmazók Csatahajót indítottak a Titanic ellen. Emiatt a borzalmas szóvicc miatt azzal büntetem magam, hogy egy magyar művészi szkeccsfilmet ajánlok. Heti premierek.

 

MAGYARORSZÁG 2011 - A FILMKOLÓNIA AJÁNLJA

 

 

"Az egész azonban így nem más, mint egy mozgóképes kiáltvány, amihez a filmeseknek, akár a színházi vagy múzeumi szakembereknek, vagy a hajléktalanoknak joguk, és amire szükségük is van. Azonban ha forgatnak, akkor nem kiáltványt kellene készíteniük, hanem filmet. Ugyanis ennek a kiállásnak így nincs értelme. Az egyetlen igazi kiállást Tarr Béla mutatta itt be, aki producerként sem ehhez a filmhez, sem a filmszemle megrendezéséhez nem kérte az általa illegitimnek tartott hivatalos szerv támogatását. Azt hiszem, a filmesek igazi kiállása az lett volna, ha egyetlen pályázat sem érkezett volna a Nemzeti Filmalaphoz – azonban, mint tudjuk, több mint száz projektet nyújtottak be. És hát minden egyes kérvény, minden egyes elfogadott gyártási vagy előkészítési forint az új rendszert legitimálja." - írta Gyenge Zsolt a Magyarország 2011-ről a szemlés bemutató után. A filmet nem láttam. De a Magyarország 2011 megköveteli, hogy reagáljunk rá. Azzal, hogy megnézzük, azzal, hogy véleményt mondunk róla, hogy egyetértünk-e vele vagy sem, vagy azzal, hogy semmibe se vesszük. Szándéka szerint a Magyarország 2011 fontos dolog, a végeredmény pedig végre nyilvános mindenkinek, nem csak a szemle szinte zártkörű közönségének.

 

Olvass a többi premierről a Filmkolónián , ahol kommentelheted őket, kritikákat is írhatsz, meg hasonló finomságokat is művelhetsz!


nka emblema 2012