sex hikaye

Moziba be: Menj el a Marsra

2012. augusztus 15. - Klág Dávid - Filmkolónia
Moziba be: Menj el a Marsra

A héten mozikba kerül a fantasztikus Emlékmás szóra sem érdemes remake-je, amire körülbelül annyira volt szükség, mint egy dióméretű nyomkövetőre az agyamban. Aztán van egy francia film, aminem tíz percenként meg kell néznem a címét, mert mindig elfelejtem. És a franciák nem álltak meg, a Marsupilami híres képregény-, és rajzfilmfigura kalandjaiból játékfilm is készült, az animált pöttyös izé mellett klasszikus francia színészarcok is feltűnnek benne. A Filmkolónia lusta és kedvtelen, ezért visszatérnek a GIFek!

AZ EMLÉKMÁS

 

 

Egy kis megjegyzés, mielőtt bemásolnám a leírást és odatenném a végére a szatirikus animációt. Az eredeti Emlékmás az egyik kedvenc filmem, erőszakos, izgalmas, okos, vicces, lenyűgöző, látványos és teljesen őrült. Amikor azt mondom, hogy okos, akkor nem viccelek, csak gondoljatok bele abba, hogy szerintetek mennyi minden történik meg igazából abban a filmben és mennyi játszódhat le Quaid agyában. Ilyen agyalásokkal lehet elütni az időt a villamoson, meg álmatlanul az ágyban. Az eredeti film 20 éves és hacsak nem vagyunk szuperkritikusak, illetve valami miatt herótunk van a praktikus, kézzelfogható effektektől, akkor tulajdonképpen semmit nem fogott rajta az idő.

 

És elég egyetlen egy képet megnézni a remake-ből, hogy tudjuk, ez mind hiányozni fog belőle. Én sokáig úgy gondoltam, hogy akkor leszek öreg, amikor a Szellemirtóknak csinál valaki majd egy remake-et, de ezzel az új Emlékmással egy lépéssel közelebb jutottam hozzá, hogy az öklömet rázzam a verandán a büdös kölkökre.

 

A megvásárolható álommal végre elérhetővé válik a régi vágy: a világ olyan, amilyennek akarjuk. Csak ki kell fizetni. Isten hozott a Rekallnál, annál a cégnél, amely az álmokat emlékekké változtatja! Douglas Quaid (Colin Farrell) egyszerű gyári munkás - bár szereti gyönyörű feleségét (Kate Beckinsale), mégis valami többre vágyik a nyomasztó hétköznapoknál. Jelentkezik egy ígéretesnek tűnő vakációra: kéri, lássák el egy szuperkém emlékeivel. De a rutinműveletbe szörnyű hiba csúszik, és Quaidnek menekülnie kell, nyomában a rendőrséggel, melyet Cohaagen kancellár (Bryan Cranston) irányít. Quaid egy szabadságharcossal (Jessica Biel) szövetkezik, hogy megkeressék a földalatti ellenállás vezérét (Bill Nighy), kinek segítségével megfékezhetik Cohaagen ámokfutását. A képzelet és valóság határai összemosódnak, Quaid sorsa egy hajszálon múlik, miközben fokozatosan rájön, ki is ő valójában, és milyen végzet vár rá.

 

 

Érdekel, hogy a többi heti premier milyen GIF-et érdemel? Kattints át a Filmkolóniára!


nka emblema 2012