sex hikaye

Moziba be: Western- és vámpírőrület

Az amerikai álom Párizsban

2009. január 22. - filmhu
Moziba be: Western- és vámpírőrület
A heti filmek közül a Cselekben egy kisfiú, az Amalban egy öregember indul egy számára ismeretlen személy nyomába. Folytatódik Franciaország történetének legnagyobb gengszterét bemutató történet, a Halálos közellenség 2., és Sam Mandes ismét az amerikai középosztály álmairól mesél A szabadság útjaiban. Takeshi Miike egy QT-s spagetti westernnel jelentkezett, és újabb titkokat tudhatunk meg a vámpirológia szakterületéről.

Amal

„Megtalálni az utolsó jó embert”-típusú idealizált tanmese, vagy a valódi boldogság keresésének filmes krónikája? A sztori szerint G.K. Jayaram hivatásos dúsgazdag, és legfőbb gondja méltó örökösének felkutatása. Jayaram Delhi utcáin botlik bele a riksás Amalba, aki nagyvárosi szegénységtől sújtott környezetével teljes harmóniában él. Legtöbbünk a Szamszára rabjaként álmodozik ilyesfajta teljességről, miközben a fogyasztói társadalmunk kínálta pótszerekkel igyekszik amúgy sem tiszta gondolkodását tovább homályosítani. Én egy félperces lótuszüléssel járulnék hozzá saját magam és a világ megváltásához.

Békében a világgal
Forgalmazó: Best Hollywood, IMDb, Előzetes

Halálos közellenség 2. - Public Enemy No.1.

Jean-François Richet kettévágta Franciaország első számú közellenségének, Jacques Mesrine-nak az életét feldolgozó történetet. Az előző részt még tavaly novemberben láthattunk, most érkezik a folytatás, amelyből megtudhatjuk, hogy miként vált Mesrine piti gengszterből a francia alvilág királyává.

Útban a királyság felé
Forgalmazó: Fórum Hungary, Honlap, IMDb, Előzetes

Sukiyaki Western Django

Takashi Miike eljátszadozik a spagetti western kliséivel és egyben újragondolja  Kurosawa A testőr című filmét, amelyet már több műfajra is áthangoltak - Egy maréknyi dollárért, Az utolsó emberig. Quentin Tarantino láthatóan nagy örömmel vállalt szerepet a filmben – és a PR-munkában is. A már-már képregényszerűen kontrasztos színek, és karikírozott szereplők erős és egyben ismerős stílusjegyekről árulkodnak.

Bandaháborúban
Forgalmazó: Budapest Film, Honlap, IMDb, Előzetes

A szabadság útjai

Sam Mandes az amerikai középosztály életérzésének hivatásos krónikása vagy inkább kritikusa most is egy kertvárosi történettel rukkolt elő. Fiatal pár költözik a Revolutionary Road egyik házába, ahol nem a szomszédaikra jellemző unalmas, tunya életet akarják élni, de valahogy mégis így sikerül. Hogy szabaduljanak a beszürküléstől, és az amerikai álom egy darabkáját ismét megszerezzék, úgy vélik, a legjobb ha Párizsba költöznek, ekkor derül ki hogy mennyire össze- vagy éppen össze nem illő párost alkot April és Frank.

Álomvadászok
Forgalmazó: UIP-Duna Film, Honlap, IMDb, Előzetes

Underworld – A vérfarkasok lázadása

2003 óta tudjuk, hogy a Corvinus klán nemcsak hazánk, hanem a vámpírok történetében is komoly szerepet játszott. A történelmi tényeket lazán kezelő – értsd: figyelmen kívül hagyó – sztori számára a filmes szakemberek az ár-értékarányosan legmegfelelőbb helyszínt – értsd: teljesen lepusztult környéket – itt, a máló vakolatú épületekkel zsúfolt  Budapesten találták meg. Székesfővárosunkban a legenda szerint már jópár évszázada folyik a környéken némileg magasabb presztizzsel nyilvántartott királyi família leszármazottjának döntő szerepével a vámpírok és a vérfarkasok közötti öldöklés. Az Underworld mostani része a némiképp kifulladni látszó sorozat előzményeit bemutatva igyekszik vérfrissíteni az újrabootolt vámpírmátrixot – vagy turmixot?!

Feketesereg
Forgalmazó: Intercom, Honlap, IMDb, Előzetes

A filmhu eheti premierajánlata: Cselek

A lírai érzékkel fotózott lengyel filmben Stefek, a 8-10 éves kisfiú apakeresésre adja a fejét. Az édesanyjával és nővérével élő kölyök nem minden nyom nélkül indul felkutatni eltűnt felmenőjét. Egy gyűrött és összefirkált fotó a kiindulópont, de a keresésnek valahogy nem mindenki örül a családban. Apajelölt is akad, már csak a kiválasztottat kéne valahogy beleszuszakolni a szerepbe. A drámai eseményeket a valóságot és fantáziát keverő gyermeki érzékelés és a finoman kusturicás hangulatú életérzés hatja át.

Apára lesve
Forgalmazó: Anjou Lafayette, IMDb, Előzetes

Olvasd el a legutóbbi Titanicon a filmről készült kritikánkat!


nka emblema 2012