sex hikaye

Van élet a halál előtt? - exkluzív vetítések a Bárkában és a Tabánban

2001. december 10. - filmhu
Az állam előszeretettel illegalizálja azokat a „drogokat” amelyek felébresztenek, ellenben azok a szerek, amelyek eltompítanak, megnyugtatnak, vagy elaltatnak rendszerint legálisak. Miért?

Ha valaki depressziós, akkor lehet, hogy ráébredt arra, hogy az egész eddigi élete hazugság volt. Nevezhetjük ezt az állapotot betegségnek?

Mindannyian folyamatosan hipnózisban élünk, és azok az emberek, akik, felébrednek az álomból, és elkezdik a saját életüket élni nagyon, megijesztenek bennünket. Ezeket az embereket intézetekbe zárjuk. Miért?

Amerikában sok felmérést végeztek a közlekedésről, és észre vették, hogy a forgalom reggel sokkal gyorsabb, mint este. Nagyon gyorsan elmegyünk otthonról, és nagyon sokáig tart, amíg hazaérünk. Miért nem akarunk haza menni?

Ha valaki hetekig mozdulatlanul bámulja a falat, és a tapétamintát nézegeti, akkor a pszichiáterek szinte biztosan skizofréniát diagnosztizálnak nála, ha ugyanez az ember hosszú évekig bámulja a televíziót senkinek sem jut eszébe, hogy elmegyógyintézetbe zárja. Vajon kinek-kiknek áll érdekében, hogy ez így legyen?

Az igazi kérdés nem az, hogy van-e élet a halál után, hanem az hogy:

VAN ÉLET A HALÁL ELőTT?

Ezzel a címmel kerül bemutatásra Feldmár András Kanadában élő magyar származású pszichoterapeutával készült film. Feldmár András Magyarországon eddig a Tudatállapotok Szivárványa című könyvéből volt ismert. A film Feldmár állandó önvizsgálatra sarkaló, rendkívül nyugtalanító gondolatkörét dokumentálja, és közben megismerünk, egy állandó önvizsgálatot tartó, rendkívül nyugtalanító módon gondolkodó embert.

A film díszbemutatójára december 9-én a Bárka Színházban kerül sor, ami után Fliegauf Benedek rendezővel beszélgethetnek az érdeklődők. A filmet december 10. és 12. között a Tabán moziban vetítik, ezen felül december 12-én az őrület témakörét körüljáró KonTextus-esten is részleteket lehet belőle megtekinteni.

Címkék

filmnévjegy , premiernka emblema 2012