sex hikaye

A remény útjai 2. - Portrévázlatok Vígh Tamás szobrászművészről: 1700 nap története (A remény útjai 2. - Portrévázlatok Vígh Tamás szobrászművészről: 1700 nap története)

documentary 52 min, video
educational Color Hungarian

Crew

director Gábor Dénes
  director of photography Gábor Dénes
  editor Gábor Dénes
     
  music György Vukán
     
more crew további stábtagok
  Production company Dega Film Stúdió
     
     

Synopsis

A film egy rendhagyó művész, rendhagyó alkotásának folyamatát követi végig. Vígh Tamás szobrászművész 1967-ben tervezte meg a világhírű vízmérnök Vásárhelyi Pál, és a Tisza szabályozásának emlékművét. Bár a terv szakmailag nagy sikert aratott, akkor mégsem az ő alkotása valósult meg.

A művet 37 évvel később fedezte fel újra két civil - maguk is vízmérnökök -, akik azt a célt tűzték ki maguk elé, hogy az eredeti alkotó felkérésével Tiszalökön felállítják az emlékművet, amely talán a magyar vízmérnökök zarándokhelye lehet, és a magyar műszaki kultúrát és szaktudást hirdetheti. A kétrészes film 1700 napon keresztül követi az emlékmű megszületését. Bemutatja a művész életpályáját, alkotói hitvallását, jelentős alkotásait, a korhoz, a világhoz való viszonyát.


Plot keywords

sculpturer, tisza
pictures
No picture
Videos
No video

Links

Port.hu
Ha szeretnéd, hogy Te, a Céged vagy a Filmed megjelenjen a HMDb adatbázisában ill. a Film in Hungary-n, úgy lépj kapcsolatba velünk: info@forum.film.hu Ha hibát vagy szerzői jogokat sértő tartalmat találtál, írj nekünk!