sex hikaye

Essencia Brasileira és a Szilvási Gipsy Folk Band koncertje az A38 Hajón (Essencia Brasileira és a Szilvási Gipsy Folk Band koncertje az A38 Hajón)

52 min,
concert Color Hungarian

Crew

director György Sebők
  director of photography Béla Poppé , László Flanek , Tamás Petovári , Péter Szilágyi , János Hajdu
     

Synopsis

Az Essencia Brasileira a brazil könnyűzene lényegét mutatja be hallgatóinak, hitelesen képviselve annak minden vállfaját. Repertoárjuk legjavát a világ minden táján ismert és kedvelt bossa nova adja, ám otthonosan mozognak a jazz, a szamba, vagy a hagyományos karneváli zenék, az axé, a pagode világában is. A zenekar Sao Paolo kikötővárosában, Santosban alakult. Brazília egyik legfontosabb zenei központjában - Rio de Janeiro mellett -, a másfél Magyarországnyi Sao Paolóban hamar hírnévre és elismertségre tettek szert, és most elérkezett az idő, hogy nevüket Európában is megismerjék. A Szilvási Gipsy Folk Band 1992-ben alakult Budapesten. Tagjai eredetileg fiatal roma középiskolások voltak, akik 1993-ban részt vettek a "Ki mit tud?" vetélkedőn. A jelenlegi együttes 1995 óta játszik együtt. Az együttes programja a cigány folklór különböző dialektusaiból vett hagyományos népzene ötvözetéből áll össze. A dalok tükrözik a cigány érzelemvilág egészét, vannak köztük lassú, balladai hangvételű nóták; "botoló" dalok, pergető táncdallamok, melyek tánckíséretként szolgálnak különböző alkalmakkor. A banda feldolgozta majdnem az összes cigány népdalt Magyarország különböző vidékeiről és a környező országokból.

pictures
No picture
Video
No video

Links

Port.hu
Ha szeretnéd, hogy Te, a Céged vagy a Filmed megjelenjen a HMDb adatbázisában ill. a Film in Hungary-n, úgy lépj kapcsolatba velünk: info@forum.film.hu Ha hibát vagy szerzői jogokat sértő tartalmat találtál, írj nekünk!