sex hikaye

Legenda a nyúlpaprikásról (Legenda a nyúlpaprikásról)

feature 85 min,
Color Hungarian

Crew

director Barna Kabay
  writer Józsi Jenő Tersánszky
  screenwriter Imre Gyöngyössy , Barna Kabay
     
  director of photography György Illés
     

Cast

kántor Ádám Szirtes
  Dezső Garas
  Endre Harkányi
  Gazsi Ferenc Kállai
  grófné Judit Halász
     
more cast további szereplők

Synopsis

A Nyugat írói filmen című sorozat következő darabja a Duna televízióban a Legenda a Nyúlpaprikásról.
"Tersánszky ama kevés magyar írók egyike, akik teljesen kialakították a maguk testükhöz álló stílusát "- írta Schöpflin Aladár a Nyugatban 1936-ban, épp a Legenda a nyúlpaprikásról írott kritikájában. Hogy lehet ilyen alakról érdekeset, szépet írni - kérdezi, hiszen Gazsi, a regény főhőse a kis falu társadalmának legpereméről való; élhetetlen, tengődő magán segíteni képtelen, együgyű alak. Álmainak netovábbja egy nyúlpaprikás. Amikor azonban valóra válhatna az álom, hiszen részt vesz egy vadászaton, Gazsi az üldözöttek pártját fogja, s megmenti Paprikás nyuszit. A meseszerű, szomorkásan humoros történetet 1975-ben vitte filmre Kabay Barna.
A Gazsit játszó lengyel Wojciech Siemion mellett olyan rendkívül népszerű magyar színészeket láthatunk, mint Kállai Ferenc, Szirtes Ádám,Garas Dezső.

pictures
No picture
Video
No video

Links

IMDb
Port.hu
Ha szeretnéd, hogy Te, a Céged vagy a Filmed megjelenjen a HMDb adatbázisában ill. a Film in Hungary-n, úgy lépj kapcsolatba velünk: info@forum.film.hu Ha hibát vagy szerzői jogokat sértő tartalmat találtál, írj nekünk!