sex hikaye

Children of the Green Dragon (A zöld sárkány gyermekei)

feature 93 min, 35 mm
comedy , crime , drama Color Hungarian

Crew

director Bence Miklauzic
  screenwriter Balázs Maruszki , Bence Miklauzic
  producer József Berger
     
  director of photography János Vecsernyés
     
more crew további stábtagok

Cast

Yu Debin
  Eszter Bánfalvi
  Zoltán Rátóti
  Erika Horváth
     
  Production company Mythberg Films
     
  Release date Thursday, 07 April 2011
     

Synopsis

A kerettörténet szerint a kínaiak eredetileg raktárnak használják az épületet, ahol Yu Debin nemcsak dolgozik, de él is, ám az ingatlan tulajdonosai szeretnék eladni, így a vevőkre várakozó ingatlanos és a dobozok között élő kínai hamar barátságot kötnek.

Az éjjel-nappal a raktárt őrző-védő, fenntartó Debin számára a dobozokkal körülhatárolt kis tér jelenti az otthont, itt van az ágya, konyhája, itt zajlik magányos élete. Ebbe érkezik a pánikbeteg, frissen elvált ingatlanos, aki kezdetben idegenkedve figyeli a kínait, majd szépen lassan feloldódnak a köztük lévő határok. Közös kárhozaton osztoznak: a munkájuk mindkettőjüket a raktárhoz köti, kényszerűen egymásra vannak utalva, noha nem, illetve alig beszélik egymás nyelvét, így a kommunikációjuk speciális nyelvrendszere a raktárban található, különféle abszurd tárgyakat is segítségül hívja. A címadó zöld sárkányról nem sikerült kideríteni, hogy mi is pontosan, várhatóan a kínaihoz köthető fontos történet része lesz.

A kínai segít legyőzni a magyar eluralkodó pánikbetegségét különböző gyakorlatok segítségével, így a két férfi szoros barátságot köt, és mivel a frissen elvált ingatlanost senki nem várja otthon, egyre több időt kezd a raktárban tölteni, munkaidőn kívül is - áll a szinopszisban. A Bánfalvi Eszter által alakított pizzafutárlánynak előbb a kínai kezd vadul udvarolni, majd a kezdetben idegenkedő ingatlanos is feloldódik, és emiatt konfliktus támad a két férfi között, amit csak tetéz, hogy a kínait sakkban tartó főnöke szándékosan szabotáltatja az épület eladását.

Plot keywords

Chinese restaurant, panic disease, security guard, store
pictures
filmhu/2009_10/a_zo_ld_sa_rka_ny_gyermekei_04.jpg
filmhu/2009_10/a_zo_ld_sa_rka_ny_gyermekei_08___.jpg
filmhu/2009_10/a_zo_ld_sa_rka_ny_gyermekei_15___.jpg
filmhu/2009_10/a_zo_ld_sa_rka_ny_gyermekei_25__.jpg
Additional galleries

Related articles

Budget

160 M huf
Ha szeretnéd, hogy Te, a Céged vagy a Filmed megjelenjen a HMDb adatbázisában ill. a Film in Hungary-n, úgy lépj kapcsolatba velünk: info@forum.film.hu Ha hibát vagy szerzői jogokat sértő tartalmat találtál, írj nekünk!