Print

Magasiskola

82 min,
drama Color Hungarian

Crew

director István Gaál
  writer Miklós Mészöly
  screenwriter Miklós Mészöly , István Gaál
     
  director of photography Elemér Ragályi
  editor István Gaál
     
  music András Szöllősy
  dramaturg Luca Karall
  set designer József Romvári
  costume designer Fanni Kemenes

Cast

Gábor Andonov Ivan
  Ferenc Fábián
  Gábor Harsányi
  Lilik György Bánffy
  Teréz Judit Meszléry
  Péter Kertész

Synopsis

Mészöly Miklós azonos című kisregényének filmváltozata, parabolafilm, amely egy speciális kis közösség belső rendjét tárja fel.
A pusztai solymásztelepre, ahol a kártékony madarakat pusztító vadász-sólymok idomításával foglalkozik néhány ember, egy napon fiatal mezőgazdász érkezik nyári gyakorlatra. Gábort először magával ragadja a különleges élet és a különleges emberek. Lilik, a telep-vezető munkája megszállottja, Teréz, az egyetlen nő, vonzó és kiismerhetetlen. De hamar kitűnik e kis világ kegyetlensége, deformáltsága, az élet egy hamis elképzelés erőszakos uralma alatt, amelyet Lilik képvisel. Ez a világ akkor válik igazán elviselhetetlenné, amikor lehetetlenné teszi Gábor születő szerelmét Teréz iránt. Gábor elmegy, mielőtt végképp elveszítené önmagát.

Díj: 1971, Adelaide, "Dél Keresztje - ezüstdíj"; 1970, Cannes, "Különdíj"- megosztva; Chicago, "Ezüst Hugo díj - a legjobb forgatókönyvért".

Links

IMDb
Port.hu
Ha szeretnéd, hogy Te, a Céged vagy a Filmed megjelenjen a HMDb adatbázisában ill. a Film in Hungary-n, úgy lépj kapcsolatba velünk: info@forum.film.hu Ha hibát vagy szerzői jogokat sértő tartalmat találtál, írj nekünk!


printed from the following address:

© 2010 filmhu - a magyar moziportál | http://www.magyar.film.hu |