sex hikaye

Citromfej (Citromfej)

short 50 min, video
satire Color Hungarian

Crew

director Viktor Bodó
  writer István Tasnádi , Viktor Bodó
  producer András Muhi
     
  director of photography Máté Herbai
  editor Péter Policzer
     
  music Péter Kunert
     
more crew további stábtagok

Cast

fotós Ádám Baros
  Krisz András Vinnai
  Tina Annamária Láng
  fogyatékos Attila Gigor
  Mágus Gergely Bánki
     
more cast további szereplők
  Production company Inforg Studio
     
     

Synopsis

Létezik egy mondás: "Vigyázz, mert úgy maradsz!"
Először hülyeségnek hangzik, de később rájössz, sokan tényleg úgy maradtak. Vannak emberek akik, mikor nem nézel oda, grimaszokat vágnak rád, vagy lehet, hogy nem is rád, csak úgy. Vagy "szép" arcúnak képzelik magukat és "csúnya" arcúakat utánoznak, vagy egyszerűen csak grimaszolnak, és olyan meggyőzően utánoznak egy pózt vagy egy grimaszt, hogy tényleg megijedsz, hogy úgy maradnak.
Tibor úgy marad. Egy szép napon szürreálisra ébred: Citrom fejet vág és citromfeje lesz. Citromfej, amikor még nem volt citromfeje, tévébemondó volt, persze ilyen fejjel már nem piacképes, tehát kirúgták.
Citromfej barátnőjének mérlegelni kell: Tudna-e élni egy citromfejű emberrel. A barátnő összepakol, citromfej egyedül marad. Ilyen fejjel minden nehezebb. Megverik az utcán, mert azt hiszik kineveti a fogyatékosokat, mert ez az arc félreérthető tud lenni. Citromfej nem akarja ezt tovább, bezárkózik.
Felkeresi egy nő, akinek viszont csőarca van. Csőarc szerelmet vall Citromfejnek. Citromfejnek nem tetszik Csőarc, hiszen csőarca van.
Belép a képbe egy arckészítő mester, egy Mágus, aki már magát is megoperálta, nagyon öreg, de most húszévesnek néz ki. Digitális eljárással dolgozik. Citromfej megkapja előző arcának tökéletes mását.
Tibor újra mászkálhat az utcán, senki nem nézi őt. Így jó..."mások által jóképűnek mondott jó megjelenésű átlagos testalkatú átlagos arcú ...átlag". Tibor eljut egy olyan buliba, ahol a fejek nem stimmelnek. Aki stimmel, az nem jöhet be. Hősünk leveszi a maszkot, és megkönnyebbülten, büszkén gyönyörű és különleges citromjával besétál a tömegbe.: Disznófej, Rakétafej, Lábfej, Portásfej, Apafej, malacfej...stb. Csőarc találkozhatna Citromfejjel és elindulhatnak egymás felé és... és nem biztos, hogy meg kell csókolniuk egymást csak azért, mert ez a story vége.

Plot keywords

love, mop

awards

2002 Hungarian Filmweek: Best Producer

Links

Port.hu
Ha szeretnéd, hogy Te, a Céged vagy a Filmed megjelenjen a HMDb adatbázisában ill. a Film in Hungary-n, úgy lépj kapcsolatba velünk: info@forum.film.hu Ha hibát vagy szerzői jogokat sértő tartalmat találtál, írj nekünk!