sex hikaye

Az eltüsszentett birodalom (Az eltüsszentett birodalom)

81 min,
family Color Hungarian

Crew

director Tamás Banovich
  screenwriter Tamás Török , Tamás Banovich
  director of photography György Illés , Mátyás Varga
     
  editor Zoltán Kerényi
  music László Gulyás
     
     
more crew további stábtagok

Cast

Palkó Endre Gyárfás
  Főtitoknok Imre Apáthi
  Juhász Imre Soós
  Király József Tímár
  Burkus herceg László Csákányi
     
more cast további szereplők

Synopsis

Élt egyszer, valamikor Nekeresd-országban egy gonosz és ostoba király. A birodalom félt a királytól, a király a birodalomtól. Katonák vigyázták éjjelét-nappalát. Akik kihívták haragját, azokat az udvari medve elé vetették, vagy a feneketlen kútba dobták. A rettegő király különös törvényt hozott. Aki nem mondta, hogy "adjonisten, egészségére!", amikor eltüsszentette magát, halállal lakolt. Az udvari csillagjós rossz hírrel sietett a királyhoz. Rábukkant arra, aki mindenkinél bátrabb, még a királytól sem fél: egy szegény juhászra. Vitték is a legényt a király elé, ő pedig magával vitte csodafurulyáját.

Az eltüsszentett birodalom ártatlannak látszó mesefilm, de néhány motívuma megannyi célzás, mely különleges jelentést sejtet. Nem meglepő tehát, hogy a film 1956 augusztusára tervezett bemutatója - minden magyarázat nélkül - elmaradt. A filmet több évtizedes tetszhalálba kényszerítette a politika.

pictures
No picture
Video
No video

Links

IMDb
Port.hu
Ha szeretnéd, hogy Te, a Céged vagy a Filmed megjelenjen a HMDb adatbázisában ill. a Film in Hungary-n, úgy lépj kapcsolatba velünk: info@forum.film.hu Ha hibát vagy szerzői jogokat sértő tartalmat találtál, írj nekünk!