sex hikaye

Az Esztena (Az Esztena)

documentary 38 min,
Color Hungarian

Crew

director Andrea Makó
  producer Györgyi Kulcsár
  director of photography János Jernye
     
  editor Judit Ecseri
     

Synopsis

Az Ojtozi-szorost kelet kapujának is nevezik. Évszázadokon keresztül az Erdélyt Moldvával összekötő legfontosabb átkelőhelynek számított. Kereskedők, betolakodó hadak is gyakran ezen keresztül jutottak Erdélybe, hogy innen folytassák hódító útjukat nyugat irányába. Naponta többszáz kamion suhan át a műúton, mégis mintha levette volna a gondviselés a szemét Ojtozról és a környékbeli településekről. A szoros két oldalán elterülő legelők kedvező lehetőséget teremtenek a juhtenyésztésre. Farkas Mihály juhosgazda Szent György napjától Szent Mihályig szerződteti két pásztorát: Ferit és a román Vasile-t.
Milyen életfilozófia születhet a havasok gerincén? Hogyan telik az idő? A film készítői négy évszakon keresztül, egy szolgálati év leteltéig követték kamerájukkal az Esztenán lakó pásztorok életét.

pictures
No picture
Video
No video

Links

Port.hu
Ha szeretnéd, hogy Te, a Céged vagy a Filmed megjelenjen a HMDb adatbázisában ill. a Film in Hungary-n, úgy lépj kapcsolatba velünk: info@forum.film.hu Ha hibát vagy szerzői jogokat sértő tartalmat találtál, írj nekünk!