sex hikaye

Rinaldo (Rinaldo)

feature 82 min, 35 mm
romantic Color Hungarian

Crew

director Tamás Tóth
  producer János Rózsa
  director of photography Péter Szatmári
     
  music György Selmeczi
     
more crew további stábtagok

Cast

Aladár Bence Mátyási
  Őrmester Imre Csuja
  Rezső János Bán
  Évike Julcsi Kovács
  Garincsa Lajos Kovács
     
more cast további szereplők
  Production company Objektív Filmstúdió , Magyar Televízió
     
  Release date Thursday, 27 February 2003
     

Synopsis

Szívhez szóló, romantikus kalandfilm a Rinaldo. Klasszikus alaphelyzet, klasszikus mese, klasszikus szereplőkkel. Nem egy szokványos krimi, hanem egy igazi banditafilm. A sztori "A hét szamuráj", illetve a "A hét mesterlövész" magyar változata.

A két alapmű központi elemét, a megfélemlített falut egy lerobbant, nagy pesti bérház lakói képviselik, az elvetemült bandita lovascsapat most züllött külvárosi gengszterbanda, a szerencsétlenek védelmére kelő férfiak pedig nem szélnek eresztett szamurájok vagy vadnyugati mesterlövészek, hanem egy vasgyár elbocsátott munkásemberei.

A védelemre szorulók és a védők között nálunk is megható barátságok, szerelmek szövődnek. Harc, látványos csaták, ármány, szerelem, halál, viszonylagos happy end. Egy kiemelt figurának - egy külföldi vándorcirkuszból elkóborolt késdobálónak - köszönhetően, a mi változatunkban a végén nem kell eltemetni a hősöket.

A különleges idegen neve Rinaldo.

Plot keywords

bandit, fight

awards

2003 Hungarian Filmweek: Best Supporting Actor - Lajos Kovács (Garincsa)

Links

IMDb
Port.hu
Ha szeretnéd, hogy Te, a Céged vagy a Filmed megjelenjen a HMDb adatbázisában ill. a Film in Hungary-n, úgy lépj kapcsolatba velünk: info@forum.film.hu Ha hibát vagy szerzői jogokat sértő tartalmat találtál, írj nekünk!