sex hikaye

Magyar szépség (Magyar szépség)

feature 112 min, 35 mm
drama Color Hungarian

Crew

director Péter Gothár
  screenwriter Péter Gothár , Pál Závada
  producer József Berger , István Kardos
     
  director of photography Tamás Babos , Francisco Gózon
  editor Anna Kornis
     
  music György Orbán , András Lovasi
     
more crew további stábtagok

Cast

zongoratanarnő Ági Szirtes
  Szilva Anna Szandtner
  Herendi Margó Dorottya Udvaros
  Orosz felesége Enikő Börcsök
  Ernő Fekete
     
more cast további szereplők
  Production company Mythberg Films
     
  Release date Thursday, 24 August 2006
     

Synopsis

A történet két szomszédos család nemzedéki viszonyainak mélyére próbál ásni. Az ötven felé közeledő szülők és felnőtté váló gyermekeik kapcsolatában ragadja meg azt a kérdést, hogy lehetséges-e egymás megismerése, megértése és támogatása, vagy pedig mindez itt és most végképp kudarcra van ítélve. Mi történik velük abban a sűrített helyzetben, amikor családi-szerelmi-baráti-szomszédsági- és munka-viszonyaikat egyszerre fenyegeti összeomlás?

Akik a katasztrófába torkolló - manapság mindennaposnak mondható - bajok elszenvedői s egyben előidézői: egy élelmiszer-technikus, aki ötven lett és "tett a neve mellé egy keresztet"; a felesége, aki már jó ideje nemcsak a vállalkozási ötleteivel nem boldogul; a cég új "erős embere", aki mindkettejük sorsába beleszól; a szomszédságban egy itt felejtkezett szovjet katonatiszt jósnő-feleséggel; egy zongoratanárnő - és a szerelmes fiatalok, akiknek a nem-mindennapos családtörténeti ballaszttal is meg kéne küzdeniük. A film hőse utoljára próbál beleszáguldani ifjúkora álmaiba, a szabadságba és a váratlan, képtelen érzelembe, de csak a remény ajtajáig juthat el végül.


Plot keywords

family, neighbour

awards

2003 Hungarian Filmweek: Best Sound
2003 Hungarian Filmweek: Main Prize

Links

IMDb
Port.hu
Ha szeretnéd, hogy Te, a Céged vagy a Filmed megjelenjen a HMDb adatbázisában ill. a Film in Hungary-n, úgy lépj kapcsolatba velünk: info@forum.film.hu Ha hibát vagy szerzői jogokat sértő tartalmat találtál, írj nekünk!