sex hikaye

Táncalak (Táncalak)

experimental movie 68 min, 35 mm
dance , experimental , music Color Hungarian

Crew

director Ferenc Grunwalsky
  screenwriter Ferenc Grunwalsky
  producer András Ozorai
     
  director of photography Ferenc Grunwalsky
  editor Katalin Kabdebó
     
  music György Kurtág
     
more crew további stábtagok
  Production company Neuropa Film Kft. , Nemm Bt.
     
     

Synopsis

A film főszereplője, "a feléledő test" útja: látomások és megpróbáltatások sora. Ladányi Andrea mozgása, a szépség, a sport, az akrobatika, a klasszikus és a modern tánctudás keveréke. Táncalakja jelenség, amely klasszikus görög szobrokat idéz, és amely egyszerre mai és földön kívüli. Mint a bolygók mozgása "nem egyéb, mint különböző hangokból álló szüntelen, mozgás és muzsika mely halad, hogy mérföldköveket állítson az idő mérhetetlen folyója mellé." (Kepler)
A kamera megközelítési, közvetítési technikája, figyelme makacsul és kitartóan a zenére, a táncos mozgására és alakjára, testének létére figyel. Kizárólag a képre, a fényre, a zenére, a táncra, és az emberi emlékezet képeire épít. Nádler István vonalai átrajzolják, ecsetvonásai átszelik a filmkockákat. Orbán Ottó versén kívül nincsen benne szöveg.
A film tánc, zene és emlékek sora, melyben a fotók, a tánc és a filmi képalkotás a XX. század dokumentumaival keverednek egybe.

Plot keywords

body, dance

awards

2003 Hungarian Filmweek: Special Prize for Best Performance - Andrea Ladányi
2003 Hungarian Filmweek: Prize for Visual Expression - Ferenc Grunwalsky

Links

Port.hu
Ha szeretnéd, hogy Te, a Céged vagy a Filmed megjelenjen a HMDb adatbázisában ill. a Film in Hungary-n, úgy lépj kapcsolatba velünk: info@forum.film.hu Ha hibát vagy szerzői jogokat sértő tartalmat találtál, írj nekünk!