sex hikaye

Világszám! (Világszám!)

feature 94 min, 35 mm
comedy Color Hungarian

Crew

director Róbert Koltai
  writer Péter Horváth
  screenwriter Péter Horváth , Róbert Koltai
     
  producer Koltai Gábor P.
  director of photography Balázs Márton
     
  editor Mari Miklós
  music László Dés
     
more crew további stábtagok

Cast

Lizi Anna Györgyi
  Karnagy Ferenc Bács
  Bagó Géza Tordy
  Slomó Gyula Bodrogi
  Csárli János Kulka
     
more cast további szereplők
  Production company Filmsziget Művészeti Kft.
     
  Release date Thursday, 23 December 2004
     

Synopsis

Slomónak, a vándorcirkusz bohócának ikrei születnek a kilencszáztizes évek elején. Dodó és Naftalin, apjuk mesterségét követve gyakran lépnek fel együtt bohócként, artistaként, illúzionistaként. Az ötvenes évek elején, a Nagycirkusz ünnepi előadásán balul sül el egy merész tréfájuk. Bár a történtekért Naftalin felelős, mégis Dodó kerül börtönbe, s hosszú évekre elszakadnak egymástól.

1956 október huszonharmadikán Naftalin, aki egy vidéki színház kellékese, akaratlanul kerül a forradalmi események középpontjába. Elindul a fővárosba, hogy kiszabadítsa bátyját. Útközben találkozik egy lánnyal, Pipitérrel, aki szintén Pestre igyekszik. Együtt folytatják az utat, s kalandjaik során különös kapcsolat szövődik közöttük. Számtalan viszontagság után Naftalin célhoz ér, kiszabadítja bátyját, és lehetőségük nyílik arra, hogy elhagyják az országot. A testvérpár válaszút elé kerül: vágjanak neki együtt az ismeretlennek vagy maradjanak Magyarországon, ahol éppúgy bizonytalan további sorsuk és boldogulásuk; esetleg döntsenek máshogy, és ismét szakadjanak el egymástól?

A humorral dúsított, lírai történet az ikerpár sorsán keresztül mindenkori alternatíváinkat tükrözi: rabok legyünk vagy szabadok? Maradjunk-e hűek apáink eszméihez, vagy hagyjuk megtörténni életünket anélkül, hogy annak alakulásába tevékenyen beleszólnánk?

Plot keywords

cirqus, clown

awards

2005 Chicago EU Film Festival: Audience Award
2005 Lagów International Film Festival: Film Culture Club Award

Links

IMDb
Port.hu
Ha szeretnéd, hogy Te, a Céged vagy a Filmed megjelenjen a HMDb adatbázisában ill. a Film in Hungary-n, úgy lépj kapcsolatba velünk: info@forum.film.hu Ha hibát vagy szerzői jogokat sértő tartalmat találtál, írj nekünk!