sex hikaye

Jumurdzsák gyűrűje (Jumurdzsák gyűrűje)

feature
Color Hungarian

Crew

director András Komlós
  screenwriter Pierrot
  director of photography László Árva
     
  music Pierrot
     
more crew további stábtagok

Cast

Ügynök "Ganxsta" Zolee Zana
  Adél Jordán
  Erzsi Pásztor
  György Bárdy
  Jonathan Hunt László Görög
     
more cast további szereplők

Synopsis

2005 őszén a fiatal, new york-i újságíró, Jonathan Hunt életében először Magyaroszágra utazik. A félig magyar származású vendég látogatása Eger városába nem véletlen: egy roppant titokzatos rejtély felkutatását tűzte ki célul.
Állítólag a század elején Eger városában élt egy bizonyos Ábray professzor, aki a korát jóval meghaladó tudását kihasználva, megalkotott egy időgépet. A szerkezet bemutatása előtt azonban egy kísérlet során baleset történt, és a professzor segédje, a fél szemére vak Jámbor Zsigmond odaveszett. A kudarc után a professzor leállította a kutatást, és senkinek sem beszélt sem a találmányáról, sem a véletlen balesetről. Az egyetlen kivétel Gárdonyi Géza volt, aki mind a professzor, mind Jámbor jó barátjaként volt ismert. Természetesen Gárdonyi sem beszélhetett senkinek a történtekről, de - ki tudja mi okból - a baleset után nem sokkal, az éppen készülő Egri csillagok című regény egy új szereplővel gazdagodott: a félszemű törökkel, Jumurdzsákkal. Véletlen egybeesés csupán? Vagy lehet, hogy az időgép mégis működött, és Jumurdzsák személye nem is kitalált?
Az izgalmas nyomozás közben Jonathan Hunt megismeri Eger műemlékeit és fontos történelmi vonatkozású helyszíneit, momentumokat, érdekességeket a város históriájából. Bejárja a hangulatos utcákat, tereket, parkokat, barátság, sőt szerelem is szövődik egyik-másik szereplővel, és a végén hasonló kockázatot vállal, mint az első feltételezett időutazó - ezzel bebizonyítva kivételes emberségét.

pictures
No picture
Video
No video

Links

Port.hu
Ha szeretnéd, hogy Te, a Céged vagy a Filmed megjelenjen a HMDb adatbázisában ill. a Film in Hungary-n, úgy lépj kapcsolatba velünk: info@forum.film.hu Ha hibát vagy szerzői jogokat sértő tartalmat találtál, írj nekünk!