sex hikaye

Sztornó (Sztornó)

feature 93 min, 35 mm
crime , melodrama Color Hungarian

Crew

director György Pálos
  screenwriter György Pálos
  producer György Czabán
     
  director of photography György Pálos
  editor Katalin Juhász
     
  music Zoltán Végső
     
more crew további stábtagok

Cast

Tanárember András Lovasi
  Kati Annamária Láng
  Feri Béla Ficzere
  Öregember Bojtár B. Endre
  Jegyellenőr Erzsébet Dózsa
     
more cast további szereplők
  Production company Közgáz Vizuális Brigád
     
  Release date Thursday, 16 November 2006
     

Synopsis

"Amikor mindez megtörtént, harmincas éveimnek közepén jártam. Történelmet tanítottam egy vidéki gimnáziumban, feleségemmel és a két gyerekkel boldogan éltünk két és félszobás lakótelepi lakásunkban. Ekkor még erősnek éreztem magam, rajtam nem találnak fogást. Közeledett a tanév vége. A panel, hogyha átmelegszik, hosszú ideig megtartja a meleget. Később levelet kaptam az APEH-től. Mindig is tudtam, hogy egy napon, a kisebb-nagyobb stiklikért meg kell fizetnem. De soha nem gondoltam volna, hogy mindennek ez az ára. Gyanússá vált a viselkedésem a családom, a kollégák és a hatóság számára. Elkapott az örvény: minél inkább kapálóztam, annál mélyebbre húzott le."

Lassú, lélektani krimiszerű összeomlást kísérhetünk végig, melyből látszólag nincsen menekvés. A krimi megjelölést úgy kell érteni, hogy noha nincs gyilkosság és klasszikus értelemben vett bűntény, az első perctől kezdve folyamatosan és fokozatosan nő a feszültség, annak tükrében, hogy milyen lélektani folyamatok mennek végbe a főhős lelkivilágában.

A 30-as értelmiségi pokoljárása azonban nem torkollik, tragédiába. A fordulatos, történetnek, mely tele van ugyan szorongással, fóbiával, mégis építő eleme az életet igenlő humor, legyen az akár fekete is.

Plot keywords

intellectual
pictures
filmhu/2006_01/sztorn__werk_11.jpg

Related articles
Videos

Links

IMDb
Port.hu
Ha szeretnéd, hogy Te, a Céged vagy a Filmed megjelenjen a HMDb adatbázisában ill. a Film in Hungary-n, úgy lépj kapcsolatba velünk: info@forum.film.hu Ha hibát vagy szerzői jogokat sértő tartalmat találtál, írj nekünk!