sex hikaye

Fövenyóra (Fövenyóra)

feature 104 min, 35 mm
drama B & W Serbian-Hungarian

Crew

director Szabolcs Tolnai
  writer Kiš Danilo
  producer Mogorovich Miroslav , György Durst
     
  director of photography Gergely Pohárnok
  editor Szilvia Ruszev
     
  music Szabolcs Szőke
     

Cast

Hermann bácsi Ádám Rajhona
  Eduard, Andreas apja Custic Slobodan
  Andreas Sam, az író Dugalić Nebojša
  Kohn János Derzsi
  Nagynéni Kati Lázár
     
more cast további szereplők
  Production company Mediawave 2000 Kft
  animal rental AnimalCasting
     
  Release date Thursday, 13 November 2008
     

Synopsis

A film cselekményének középpontjában a második világháború forgatagában eltűnt apjának emlékét és saját gyökereit kutató fiatal író, Andreas Sam áll. A múlt labirintusában bolyongva azonban a válaszok helyett csak újabbnál újabb kérdésekkel találja magát szemben. Így válik ez az önmagából kiinduló és önmagához visszatérő múltbéli utazás a különböző civilizációk és vallások közepette élő kelet-közép-európai, gyakran kisebbségi léthelyzetbe kényszerített ember életérzésének, kételyeinek, tanácstalanságának, hontalanságérzésének és állandó hazavágyásának, valakihez és valahova tartozni akarásának katalógusává. A vizuális eszközökkel újrafogalmazott Kiš-mű az újraéledő nacionalizmusok paranoiájával és az ideológiai elvakultság következményeivel szembesíti a nézőt.

"...itt fekszik valahol, alig néhány száz méter mélyen a Pannon-tenger teteme, amely még nem halt meg egészen, csak le van fojtva, az állati és emberi tetemek, a halott emberek és halott műveik tetemei alatt, csak le van szorítva, mert évezredek óta, lám, még mindig lélegzik..." - Danilo Kiš.


Plot keywords

father, war

awards

2008 Hungarian Filmweek: Best Cinematographer
2008 Thessaloniki International Film Festival : Artistic Achievement Award - Szabolcs Tolnai

Links

IMDb
Port.hu
Ha szeretnéd, hogy Te, a Céged vagy a Filmed megjelenjen a HMDb adatbázisában ill. a Film in Hungary-n, úgy lépj kapcsolatba velünk: info@forum.film.hu Ha hibát vagy szerzői jogokat sértő tartalmat találtál, írj nekünk!